Berlin’de ‘Yunus’un izinde’

Berlin’de ‘Yunus’un izinde’

ABONE OL
12:37 - 22/11/2022 12:37
Berlin’de ‘Yunus’un izinde’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunus Emre Enstitüsünün Yunus’un dünya görüşünü müzik ile harmanladığı “Yunus’un İzinde” program serisi, yurt dışında yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Enstitü tarafından ilk olarak Köln ve Amsterdam şehirlerinde düzenlenmeye başlayan serinin yeni durakları Varşova ve Berlin oldu.

19 Kasım 2022 tarihinde Varşova’da Belotto Otelde gerçekleştirilen şiir ve müzik dinletisinin yer aldığı programda televizyon Programcısı ve Yazar Serdar Tuncer’e Bosna Hersekli Sanatçı Zeyd Şoto eşlik etti.

Serdar Tuncer tarafından Yunus Emre’nin düşünce dünyasının ele alındığı programa Polonya’da yaşayan Türkler, yerel kurum ile kuruluşların temsilcileri, Polonyalı sanatseverler ve davetliler olmak üzere 250’ye yakın kişi katıldı.

Yunus’un Dizeleri Müzik ile Buluştu

Programda Serdar Tuncer, “Gönüller Yapmaya Geldim”, “Gel Gör Beni”, “Bir Kez Gönül Yıktın İse”, “Aşkın Aldı Benden Beni”, “Miskinlikte Buldular” başta olmak üzere Yunus Emre’nin felsefesinin derinliğini yansıtan çok sayıda eser seslendirerek davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yunus Emre’nin Benzersiz Dizeleri Batı Avrupa’da Yankılanmaya Devam Ediyor

Varşova’da gerçekleştirilen programın ardından 20 Kasım 2022 tarihinde Berlin’de Gloria Event Saal adlı etkinlik salonunda “Yunus’un İzinde” programı gerçekleştirildi.

Serdar Tuncer’in sunumu ve Bosna Hersekli sanatçı Zejd Soto’nun yorumuyla, Yunus’un hoşgörüyü ve insani değerleri en veciz biçimde ifade ettiği şiir ve ilahileri, Türk ve Alman davetlilerin beğenisine sunuldu.

Tuncer, Yunus’un “Yunus olma” yolculuğundan ve hayatından kesitlere yer verdiği sunumunda, “Yunus’un çağrısına gönül verebilseydik insanların birbirleri ile hukukları daha iyi olacaktı, savaşlar olmayacaktı. Nerede ne eksik varsa o da aşksızlıktan.” ifadesini kullandı.

Yurt Dışında Yaşayan Türkler Yunus’un İzinde Bir Araya Geliyor

Yunus Emre’nin insanoğlunun barış ve ortak değerler etrafında birlikte yaşamasını amaçlayan mesajların yankılandığı program serisinin dördüncüsü Berlin’de yaşayan Türklerin yoğun katılımıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.