Berlin`de Ücretsiz Tiyatro Kursları

Berlin`de Ücretsiz Tiyatro Kursları

ABONE OL
22:57 - 09/08/2020 22:57
Berlin`de Ücretsiz Tiyatro Kursları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin`de yıllardır aralıksız tiyatro kursları düzenleyen Theater28, bu yıl tüm tiyatro kurslarını ücretsiz yapıyor.

Theater28, bu yıl kendi bünyesinde yıllardır gerçekleştirdiği tiyatro kurslarını ücretsiz düzenleme kararı aldı. Bugüne kadar çok sayıda çocuğun ve yetişkinin faydalandığı tiyatro kurslarından bu yıl dileyen herkes, kontenjanlar çerçevesinde faydalanabilecek. 7 yaşından itibaren tüm yaş aralıkları için farklı kurslar bulunan Theater28’de, bugüne kadar kurslar belirli bir aylık ücret karşılığında düzenleniyordu!

2009 yılında, tiyatronun genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü tarafından kurulan Theater28, kurulduğu günden bu yana çeşitli projelerin hayata geçirilmesini sağladı. Daha önce Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu festivalini de hayata geçiren topluluk, Türkiye’den çok sayıda tiyatro topluluğunun Almanya seyircisi ile buluşmasını sağladı. Aynı zamanda kendi prodüksiyonlarına da sahip olan Theater28 yerli birçok yazarın oyunlarını Almanya’nın çeşitli şehirlerinde sahneledi. Yine bu süre zarfında çok sayıda çocuğun, gencin ve yetişkinin tiyatro ile tanışmasına ön ayak oldu, binlerce kişiye tiyatro eğitimi verdi.

Tiyatro kursları çerçevesinde katılımcılara haftada bir gün olmak üzere ücretsiz eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimler, temel oyunculuk konusunda katılımcıları geliştirirken aynı zamanda katılımcıların Türkçe’yi öğrenmelerine önemli katkı sağlayacak; tiyatro sayesinde özellikle çocuklar yaşamı öğrenmeye ve keşfetmeye başlayacaklar. Kendilerini ifade etmeyi, dayanışmayı ve takım çalışmasını öğrenecek ve bu çerçevede de daha mutlu bireylere dönüşecekler.

Yine kurslar çerçevesinde katılımcılarla eğitim sonunda bir oyun sahnelenmesi planlanırken, yine katılımcıların yer alacağı bir tiyatro kampı düzenlenmesi öngörülüyor!

Kursların ücretsiz düzenlenmesine önayak olan tiyatronun genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü, kursların ücretsiz olmasını şu şekilde açıkladı: “Kısıtlanmaların yaşandığı bu zorlu günlerde, biz de tiyatro olarak elimizden geleni yapmak istedik. Herkesin birbirine destek olması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu noktada bizler de tiyatro kurslarımızı ücretsiz yaptık! Tiyatro eğitiminin daha çok kişiye ulaşması en büyük hedefimiz. Bu noktada bu eğitimlerin ücretsiz olmasına en büyük katkıyı sağlayan değerli eğitmen arkadaşlarıma da binlerce kez teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi, kurs günleri ve kayıt koşulları ile ilgili http://kurs.theater28.de  adresinden bilgi alınabilir.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.