Berlin’de Türk kökenli Avukata polis şiddeti

Berlin’de Türk kökenli Avukata polis şiddeti

ABONE OL
23:04 - 21/06/2020 23:04
Berlin’de Türk kökenli Avukata polis şiddeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’de görevini yapmaya çalışan Türk avukata polis sokak ortasında ters kelepçe taktı.

Görevini yapmaya çalışırken Berlin polisi tarafından engellenen ve sebepsiz yere kelepçelenen Avukat Ahmet Çelebi söz konusu polislere dava açmaya hazırlanıyor.

Çelebi’nin bir müvekkili, arabası bir çekici araç tarafından çekilmek istenirken anlaşmazlık yaşanmış ve avukatı Ahmet Çelebi’yi hukuki danışman olarak çağırmış. Olay yerine intikal eden Çelebi, oradaki polisler tarafından arabasını itfaiye girişine bıraktığı için uyarılmış ve arabasını çekmesi istenmiş.

“Arabamın anahtarını, aracımı başka bir yere park etmesi için yanımda gelen arkadaşa verdim” diyen Çelebi, sonrasında avukatlık kimliğini göstermesine rağmen, neden itfaiye girişine park etmemesi gerektiği konusunda polislerle uzun gereksiz bir diyaloğa girmek zorunda kaldığını söylüyor. Çelebi, olay yerindeki polislere hukuki hakkı gereği bir an önce müvekkilinin yanına gitmek istediğini söyleyince elleri kelepçelenerek tutuklanması süreci başlamış.

Avukat olduğunu söylemesine rağmen polis tarafından gereksiz yere oyalandığını anlatan Ahmet Çelebi “Polis alay eder gibi tekrar sordu, kimsin ne istiyorsun diye. Ben de az önce tanıttım kendimi, avukatım ve müvekkilimle görüşmek istiyorum dedim. Avukat kimliğimi eline aldı baktı ve sen burada park edemezsin, burası itfaiye girişi diye tekrar anlatmaya başladı. Ben de konunun ben ve arabam olmadığını, abramın itfaiye girişinden zaten çekildiğini ve bir an önce müvekkilime gitmem gerektiğini söyledim” dedi.

Israrla müvekkilinin yanına gitmek istemesine rağmen talebi yerine getirilmeyip, polis tarafından itfaiye girişi konusunda uzun bir brifinge tabi tutulmasına tepki gösteren avukat, polislerden ayrılıp müvekkilini aramak istemiş. Bu sırada birkaç polis “Konuşuyorken bizi dinlemelisin, polise sırtını dönmek saygısızlıktır” diye bağırarak Çelebi’nin üzerine çullanmışlar ve ellerine ters kelepçe takmışlar.

Başına ilk kez böyle bir şeyin geldiğini anlatan Ahmet Çelebi “Benden yardım isteyen müvekkilimi aramak için ayrılmak üzere arkamı döndüm; tam bu sırada omzumdan tuttular. Ellerime kelepçe taktılar. Ben de arkadaşıma cep telefonuna çek beni, ne yaptıkları görülsün dedim. Kendimi avukat olarak tanıttım, videoda da görülüyor elimde avukat kimliğim de vardı. Kelepçeyi taktıktan sonra polislerden biri parmağımı burktu. İlk başta acı hissetmedim ama sonuçta parmağımın kapsülü yırtılmış 6-8 hafta tedavi göreceğim” ifadesini kullandı.

“Müvekkilimle bir an önce görüşmek ve ona destek olmak benim kanuni hakkım” diyen avukat Çelebi, polisin işini engellediği gerekçesiyle tutuklandığını ama nasıl engellediği sorusuna bir cevap alamadığını söyledi.

Polislerde yabancı düşmanı bir yaklaşım sezdiğine değinen Çelebi, tutukladıktan sonra polislerden birinin arkasını dönüp “asosyal pislik” ifadesini kullanarak hakaret ettiğini belirtti.

Alman kökenli bir avukat olsaydı bunların başına gelmeyeceğine inandığını anlatan Ahmet Çelebi, tutuklanışını filme alan arkadaşının da polisler tarafından darp edildiğini kaydetti. Polislerin arkadaşını yatırarak dirsek darbesiyle darp ettiklerini dile getiren Çelebi, yine üzerine dizlerini basarak onu da tutukladıklarını söyledi.

Polis tarafından görevinin yapılmasının engellendiğini ve sebepsiz yere tutuklanarak yaralandığını ifade eden Berlinli Türk Avukat Ahmet Çelebi, söz konusu polislere dava açacağını bildirdi. Çelebi, son zamanlarda Almanya’da polislerde, özellikle yabancılara karşı agresif ve sert bir tutum sergilenmeye başlandığının altını çizdi.

ha-ber.com/Mahmut Tosun

 

 

 

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.