Berlin`de Türk genci için dikilen anıta aşırı sağcı saldırı

Berlin`de Türk genci için dikilen anıta aşırı sağcı saldırı

ABONE OL
21:53 - 09/03/2023 21:53
Berlin`de Türk genci için dikilen anıta aşırı sağcı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de 5 Nisan 2012’de silahla vurulan ve ırkçı cinayete kurban gittiği tahmin edilen Türk genci Burak Bektaş anısına Neukölln ilçesinde dikilen anıta aşırı sağcılar tarafından boyayla gamalı haç çizildiği bildirildi.

Berlin Emniyetinden yaptığı açıklamada, yoldan geçen bir kişinin Burak Bektaş için dikilen anıta boyayla bir gamalı haç çizildiğini fark ederek polisi bilgilendirdiği aktarıldı.

Açıklamada, polisin olaya ilişkin soruşturma başlattığı kaydedildi.

22 yaşındaki Burak Bektaş, 11 yıl önce arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada Neukölln ilçesinde silahla vurularak hayatını kaybetmiş, iki arkadaşı da ağır yaralanmıştı.

Görgü tanıkları, orta yaşın üzerindeki beyaz tenli saldırganın, gençlere ateş açtıktan sonra sessizce olay yerinden uzaklaştığını ifade etmişti.

Failin henüz bulunamadığı saldırıyı soruşturan Alman polisi, cinayetin ardından faile işaret edebilecek hiçbir iz bulunamadığını açıklamıştı.

Burak Bektaş için 8 Nisan 2018’de öldürüldüğü yerin yakınında bulunan Rudower Strasse ve Möwenweg caddelerinin kesiştiği parkta anıt dikilmişti.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.