*** Berlin’de “Ramazan Geceleri”

*** Berlin’de “Ramazan Geceleri”

ABONE OL
17:40 - 29/08/2009 17:40
*** Berlin’de “Ramazan Geceleri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin’de "Ramazan Geceleri"

Almanya’nın başkenti Berlin’de 3-21 Eylül arasında "Ramazan Geceleri" adı altında kültür şenliği düzenlenecek

Berlin Devlet Müzeleri ve "Piranha Kultur" adlı şirket tarafından ortaklaşa organize edilen programı çerçevesinde, Berlin’in Museumsinsel ve Lustgarten bölgelerinde, İslam Sanatları Müzesi’nde ve Kulturbrauerei’de Müslüman kültürünün ve geleneklerinin yakından tanıtılmasının, farklı kültürler arasında bir yakınlaşma platformu oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Yayımlanan basın açıklamasına göre, şenlik çerçevesinde tanınmış sanatçıların vereceği konserlerin, okuma ve gölge oyunlarının, müze gezilerinin, film gösterilerinin ve tartışma platformlarının yanı sıra Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de Lustgarten’de aileler için etkinlikler yapılacak. Bayramın ikinci gününde de Kulturbrauerei’da "Ramazandan Sonraki Gece" adı altında son bir konser düzenlenecek.

Geleneksel Türk fasıl müziğinden çağdaş Arap şiirlerine, Suriye’den şarkılara, caz müziğine, Endonezya gölge oyunlarına ve Farsça hip-hop müziğine kadar uzanan program çerçevesinde, Berlin’deki devlet müzeleri de İslam kültürüne ilişkin "work-shop" ve rehberlik etkinlikleri düzenleyecek.

"Ramazan Geceleri"nin en önemli etkinliklerinden birinin de İstanbul Galata Mevlevi Grubu’nun 4 ve 5 Eylülde İslam Sanatları Müzesi’nde sunacağı semazen gösterileri olduğu bildirildi.

Diğer önemli etkinlikler arasında, Suriyeli grup İrtical’in sanatçı İbrahim Kevo’yla birlikte 3 Eylülde vereceği konser, Sister Fa adlı Senegalli sanatçının 6 Eylülde vereceği hip-hop konseri, 11 Eylüldeki Arap şiir gecesi ve 13 Eylülde canlı konser eşliğinde "Kilink İstanbul" adlı filmin gösteriminin bulunduğu kaydedildi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.