Berlin’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Berlin’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı kutlaması

ABONE OL
12:15 - 30/10/2019 12:15
Berlin’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Cumhuriyet sevdalıları inisiyatif gurubu olarak Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı Berlin Tiyatrom‘da   muhteşem bir törenle kutlandı.

Tören Ata`ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında görsel sunum, Sevda Doğan ve İsmail Hakkı Bilikli’nin Çanakkale destanı şiirleri okunması iki genç yetenek tarafından piyano ile Çanakkale Türküleri seslendirildi.

Ayrıca Tiyatrom Genel Yayın Yönetmeni ve eski Tiyatrocularımızdan   Yekta Arman, öğrencileriyle birlikte Türkiye’de uzun süre sahnelenen ve çok ses getiren Turgut Özakman’ın “Deliler Boşandı” Tiyatro eserinin bir bölümünü sahnelediler. Eser büyük beğeni kazandı.

ha-ber com‘a bir açıklama yapan Ruşen Budak, “İnisiyatif gurubu olarak bu günkü etkinliğimizin amacı elbette cumhuriyet bayramimizi kutlamak ve bu kutlamanın yalnız bir özelliği var. Bizim amacımız toplumumuz bu iktidar boyunca bu kadar bölünüp parçalanmaya çalışıldı ki, biz bütün bu ayrışmaların aşılması yeniden Kuvayı milliye ruhuna bu sıkışmış süreçten çıkabileceğimizi düşünmüyoruz.

Biz hiçbir parti gözetmeden bütün vatandaşlarımızı Cumhuriyet kutlamasına davet ettik. Zaten bizim toplantılarımız bu şekilde oluyor. Ülkemle ilgili benim kaygılarım var.

Elbette atalarımız bize miras bıraktığı ikinci Kuvayı milli ruhunu yaşatmak için yine aynı ruhla bütün yurttaşlarımıza ortak çağrımız Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz.Toplantımızın amacı budur.

Bu çalışmaları başlatan bir grup halk partisi arkadaşlarımız var fakat bu çalışmaları halk partisi adına yapmıyoruz. Bizler bu çalışmaları herkese açık yapıyoruz Hiçbir parti gözetmeden her görüşe de saygı duyuyoruz.

Biz ulusal çıkarlarımız konusunda Türkiye’nin kendi gerçekleri bakımından bütün vatandaşların katılımıyla bir inisiyatif gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.