Berlin`de Meslek Eğitim Fuarına büyük ilgi

Berlin`de Meslek Eğitim Fuarına büyük ilgi

ABONE OL
23:58 - 08/08/2019 23:58
Berlin`de Meslek Eğitim Fuarına büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Mitte İş Ajansı binasında yapılan meslek eğitim fuarına Uyum Sosyal ve İş Senatörü Elke Breitenbach, Berlin Brandenburg Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu Başkanı Bernd Becking, Berlin Mitte İş ve Çalışma Ajansı Genel müdürü Shirin Khabiri-Bohr, Kreuzberg BWK Meslek Okulu Genel Müdürü Nihat Sorgeç, TBB-Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu Yönetim kurulu Üyeleri Prof. Dr. Zülfukar Çetin, Doğa Akyürek, Remzi Uyguner ve Bastian Rast katıldılar.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Entegrasyon, Çalışma ve Sosyal İşler Senatörü Elke Breitenbach, “Eğitim, gelecekteki en iyi yatırımlardan biridir. Is ve İstihdam Ajansı Berlin-Mitte, Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu TBB ve Kreuzberg’deki BildungsWerk tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Kültürel Çeşitlilikte Eğitim Olanakları” eğitim fuarı, Berlin’deki gençlerin sayısız çıraklık mesleğinden birini bulma konusunda harika bir fırsat. Gençlerin meslek eğitimi veren eğitim şirketleriyle doğrudan temas kurmaları ise harika. Umarım ilgilenen birçok taraf bu tekliften yararlanır. Göç geçmişi olan ve olmayan küçük ve orta büyüklükteki şirketler bu noktada ön plana çıkıyor ve yarının uzmanlarını arıyorlar. Fuara başarı diliyorum” dedi.

Federal İş Ajansı Berlin-Brandenburg Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Becking de fuar ile ilgili yaptığı konuşmada, “Kültürel Çeşitlilikte Eğitim Olanakları” fuarı ile bir iş ajansı olarak, göçmen kadınları işe ve eğitime entegre etmek için aktif çabalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ikili mesleki eğitim, profesyonel hayata başarılı bir başlangıç ​​için en iyi ön koşulları sunar. Fuarın değeri sadece bilgi çeşitliliği. Eğitimden sonra tüm genç insanların iyi beklentilerden haberdar olduklarını varsayamayız. Gençlerin yeteneklerini ve kendilerini doğrudan işverenlere sunabilecekleri ve temas kurabilecekleri ortam burası. Bu nedenle fuar genellikle başvuru sürecinden daha başarılı oluyor” dedi.

BWK BildungsWerk, Kreuzberg’de Genel Müdürü Nihat Sorgeç de Berlin’deki Kreuzberg KAUSA Servis Merkezi ile BWK BildungsWerk, özellikle göçmen firmaların çıraklık kurmaları ve yeniden kurulmaları ve mesleki eğitime daha fazla katılmaları için destek veriyor. Girişimcilerin önünü açtık ve eğitim şirketine giderken onlara eşlik ediyoruz. İkili eğitime ve kültüre özgü engellere erişimin yetersizliği bizim için yıllarca süren çalışmalardan bilinmektedir. 2006’dan beri, KAUSA Servis Merkezi Berlin yaklaşık 1.000 gence çıraklık sağlamıştır. “

Berlin Mitte İş Ajansı binasında iki gün süren meslek eğitim fuarına Berlin’de yerleşik küçük ve orta ölçekli 24 şirket, kurum ve kuruluşun temsil edildiği etkinlikte gençlerin Berlin’de meslek eğitimi olanakları hakkında yetkililerden bilgi edinme imkânı buldular.

Bazı katılımcı firmalar ise gençlere doğrudan başvuru imkânı sağladılar. Meslek Eğitim Fuar’ına gençler tarafından daha ilk gün büyük ilgiyle karşılandı.

Fuarın Açılışında yapılan konuşmalarda gençlere iyi birer meslek eğitimi imkânı sağlamak istediklerini, bunun hem Berlin Ekonomisine hem de gençlerin yararına olacağının, Berlin’de çok sayıda meslek eğitim alanının olduğu bilgisini verildi.

Gençlerin bu büyük fırsatı iyi değerlendirilmesi dileğinde bulunuldu. TBB yönetim kurulu üyelerinden Remzi Uyguner, “Özellikle son senelerde Berlin’e gelmiş olan mülteci gençlere yönelik sadece bu guruba değil bunun dışında meslek eğitimi arayan gençlerde yararlanabiliyor, geçtiğimiz seneler de örneğin 200 yüze yakın gencin bu fuar sayesinde meslek yeri bulduğunu biliyoruz. Bu fuarın aynı kurumlar tarafından dört yıldan beri yapılması bizim açımızdan son derece sevindirici” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.