Berlin`de Maraş Katliamı kurbanları anıldı

Berlin`de Maraş Katliamı kurbanları anıldı

ABONE OL
13:02 - 20/12/2019 13:02
Berlin`de Maraş Katliamı kurbanları anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Maraş Katliamı kurbanları 41. yılında Berlin Alevi Toplumu BAT-Cemevi’nde hüzünlü bir törenle anıldı.

BAT-Cemevi Kurulları üyelerinin hazır bulunduğu etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve çerağ uyandırma ile başlayan anmada BAT-Cemevi İnanç Kurulu’ndan Burhan Akdemir, Hasan Eker ve Haydar Akdağ dedelerin katledilenler için okuduğu dualar ve hazırlanan lokmalar pay edildi.

Daha sonra Cemevi zakirlerimizden Uğurcan Yoloğlu ile Özgür Adıgüzel deyişler okumasının ardından katliama ilişkin dönemin görüntülerinden ve tanıkların anlatımlarından oluşan kısa bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

Gösterimin ardından ise İnanç Kurulundan Burhan Akdemir, Hasan Eker ve Haydar Akdağ, katliamın o dönem ki tanıklarından Haydar Küpeli, BAT-Cemevi Yönetim Kurulundan Seyit Ali Dikmen ve bazı canlarımız duygu ve düşüncelerini paylaştı. Konuşmaların ardından anma etkinliği sona erdi.

Katliamın 41. Yılında BAT-Cemevi tarafından düzenlenen anma etkinlikleri devam edecek. 24 Aralık Salı günü panel etkinliği ile anma son bulacak.

Moderatörlüğünü Metin Mat’ın yapacağı panele Ali Köylüce ile tanıklardan Ahmet Doğan, Mehmet Öngül, Haydar Küpeli konuşmacı olarak katılacak.

Haber: BAT-Cemevi Basın
Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.