Berlin’de Hızır Cemi buluşması

Berlin’de Hızır Cemi buluşması

ABONE OL
16:07 - 19/02/2020 16:07
Berlin’de Hızır Cemi buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Alevi Toplumu-Cemevi’nde (BAT-Cemevi) iki gün boyunca düzenlenen Hızır Cemi’nde yüzlerce canımız  ile bir araya geldik, rızalık verdik rızalık aldık, Hak aşkına, Hızır akşına semahlar döndük, tüm evren ve dünyadaki canlı alemi için, savaşa karşı barış, karanlığa karşı gönüllerin aydınlığı için hep birlikte gulbenkler okuduk dualar ettik.

Geçtğimiz haftasonu (15-16 Şubat) akşam saatlerinde düzenlenen Hızır Cemi Erkânı için yüzlerce canımız ile bir araya geldik.  Cem erkânı öncesi katılan canlarımıza bir selamlama konuşması yapan BAT-Cemevi 2. Başkanı Pir İsmail Erol,  Yezit zihniyetinin Aleviliği bölüp parçalayarak boyun eğdirmeye çalıştığını fakat ‘birliğimiz ve beraberliğimizi korudukça’ bunun hiçbir zaman başarılamayacağına dikkat çekere şunları ifade etti: “Değerli Canlar, şunu bilinki Hızır sizden uzaklarda değildir. Hızır en yakın dosttur. Hızır, darda, zorda kalana uzanan eldir. Hızır, düşmek üzereyken tuttuğumuz daldır. Hızır, zor durumda kalanların yardımına koşandır. Hızır kalbi temiz, iyilik sever insanlara yardım edendir. Mazlumun acısına ortak olandır. Hızır, yardır, yarendir, haldaştır, yoldaştır. Hızır uzakta olsa bile darda kaldığında imdadına yetişendir. Hızır, acını acısı bilendir, yaraya merhem olandır. Hızır’ın sevgisi ve aşkı hep içimizde olsun. Boz atlı Hızır Kale Sıpi bizleri darda, zorda koymasın. Yolumuzu yolsuza, pirsize uĝratmasın. Hızır’ın demine cümlenize aşk ile…”

Selamlama konuşmasının ardından cem erkânı, gelen katılımcılardan rızalık alınması, gulbang okunması ve delil uyandırmayla başladı.  Oniki hizmet ile BAT-Cemevi Semah ekibinin semahlarıyla devam eden erkân’da, Pirlerimiz, Rehberlerimiz, Zakirlerimiz Türkçe ve Zazaki (Kırmançki) dillerinde deyişler okudu.

İki gün üst üste yapılan cem erkânını; Hülya Kareer Ana  ve Pir İsmail  Canbaz, Pir Musa Gönül, Pir Gazi Fırat, Pir Seyid Ali Çiçek, Pir Hasan Eker, Pir Derviş Doğan, Pir Cuma Erkan yürütürken, zakirlik hizmetini ise; Pınar Yeşilbaş, Özgür Adıgüzel, Anıl Sarpkaya Akın Asku, Uğurcan Yoloğlu, Can Bayar yaptı.

 

Haber: BAT-Cemevi Basın Ofisi
Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.