Berlin’de gönüllüler yüzlerce kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Berlin’de gönüllüler yüzlerce kişiye sıcak yemek dağıtıyor

ABONE OL
23:25 - 16/01/2022 23:25
Berlin’de gönüllüler yüzlerce kişiye sıcak yemek dağıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Türk Şehitlik Camisi gönüllüleri, kadın ve çocuk sığınmaevi sakinleri ile sokakta yaşayan evsizlere sıcak yemek dağıtıyor.

Caminin VITA Rixdorf yardım kuruluşu iş birliğiyle sürdürdüğü proje kapsamında, sıcak yemek, çorba ve tatlıdan oluşan yardımlar 4 haftadır her cumartesi düzenli olarak yapılıyor.

Berlin DİTİB Eyalet Birliği ve Türk Şehitlik Camisi Başkanı Yakup Ayar, sokakta yaşayanlara ve ihtiyaç sahiplerine “çorbada benim de tuzum olsun” diyerek yardım etmek isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini söyledi.

Ayar, “Cemaatimizin ve üyelerimizin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu projedeki ana gayemiz başta dinimizin gereği, insanlığa ve yaşadığımız topluma faydalı olmakla beraber, sosyal topluma farkındalık kazandırmak ve ihsan şuurunu yaymaktır.” dedi.

Gönüllülere teşekkür eden Ayar, “Mobil aşevimiz Berlin’in muhtelif sokak ve parklarında yaşayan evsizlere, diğer ekibimiz de kadın ve çocuk sığınmaevi sakinlerine sıcak yemek, çorba ve tatlı ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” sözlerini hatırlatan Ayar, şöyle devam etti:

“Bu sözler İslam’ın sosyal yönünü ortaya koymuştur. Yüce dinimiz İslam yoksula, yetime, yaşlılarımıza kısacası yardıma muhtaç her insana yardım etmeyi emreder. Bizler de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insani duygularımızı ön plana çıkararak insanlık görevimizi yerine getirdik. İkramımızla onların yüzünde oluşan sıcacık bir gülümsemenin tarifsiz olduğunu görmek bizleri de mutlu etti.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Helal olsun….Yıllardır ekmek yediğimiz bu ülkenin sokakta kalmış Vatandaşına işsiz evsizlere böyle bir insani yardımlaşmanın, dayanışmanın, destekleşmenin, Onları düşünüp koruyup kollamak böylesine hizmet yapmak, bu ülkede solcu sağcı yabancı düşmanlığı kalmaz, ayrımcılık olmaz. İnsanın fıtratında önce insan olmak vardır. İşte bu yardımlaşmada da Ramazan ayında olduğu kadar sevap vardır sizlere teşekkür ediyorum, Allah sizden hepinizden razı olsun.

    Yanıtla
    +1
    -0