Berlin`de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma etkinliği düzenlendi

Berlin`de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma etkinliği düzenlendi

ABONE OL
19:50 - 20/03/2023 19:50
Berlin`de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma etkinliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Büyükelçiliği’nde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 12 Mart İstiklâl Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Büyükelçi Ahmet Başar Şen’in ev sahipliğinde tören düzenlendi.

Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin katkılarıyla,  Berlin Büyükelçiği toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, T.C. Berlin Büyükelçi Ahmet Başar Şen,  Elçi-Müsteşarı Fulya Yücekök, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin Büyükelçiği’nin Silahlı Kuvvetler Kara Ataşesi Albay Yılmaz Çetin, Deniz Albay Tolga Ahmet Gülcan, Berlin Büyükelçiliği Eğitim  Müşavir V. Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, büyükelçilik ve başkonsolosluk görevlileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Savaşlarda ölen tüm şehitlerimiz ve Türkiye’de geçen ay meydana gelen depremde yaşamını yitiren insanlarımız ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşundan sonra hep birlikte İstiklâl Marşımız okundu. Türk Milleti’nin Atatürk’ün önderliğindeki İstiklâl Savaşı mücadelesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında Silahlı Kuvvetler Ataşeliğimiz ile Eğitim Müşavirliğimiz tarafından hazırlanan sunum ve gösterimler icra edilirken; ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anıldı.

Sunumunu Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Nilgün Çınar’ın üstlendiği törende Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek, şehitlerimiz ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhu için Kur’an-ı Kerim tilavetini okudu.

Ardından Büyükelçi Şen burada yaptığı konuşmada, Almanya Türk toplumunun, Büyükelçilik ve Başkonsolosluklar eşgüdümünde depremzedelere ve depremden etkilenen bölgelere yönelik yardım seferberliğinin önemini Türk Milleti’nin Çanakkale’de istiklâl ve vatan uğruna verdiği destansı mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşlediğini; Milli Şairimiz Ersoy’un da bu bağımsızlık şuurundan aldığı güç ve ilhamla İstiklâl Marşımızı yazdığını vurguladı. Büyükelçi Şen, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!” dedi.

Etkinlikte Berlin- Köllnische Heide Okulu öğrencisi Azra Zengin “Bir yolcuya”, Beethoven Lisesi öğrencisi Asya Güneş, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri” adlı şiirlerini seslendirirken; Zeppelin İlkokulu öğrencisi Hayal Aşık İstiklal Marşı tamamını okudu. Öğretmen Müge İnkaya İstiklâl Marşı’nın önemine ilişkin bir konuşma yaparken, Berrin Keçici öğretmende Mehmet Akif Ersoy’un hayatını dile getirdi.

Berlin Silahlı Kuvvetler Ataşesi deniz Albay Tolga Ahmet Gülcan da itilaf güçlerine karşı Çanakkale’de, Gelibolu’da askerlerimizin verdiği mücadele ve kazanılan zaferle Türk ulusunun gurur duyduğunun altını çizdi. Etkinliğin sonunda sinevizyon aracılığıyla Çanakkale Zaferi ile deprem bölgesinden görüntüler de ekranlara yansıtıldı.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar: Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.