Berlin`de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Berlin`de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

ABONE OL
01:15 - 13/03/2020 01:15
Berlin`de başarılı öğrenciler ödüllendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Büyükelçiliği tarafından başlatılan Almanya’daki Okullarında yüksek derecede mezun olan Türk öğrencilerin eğitim sürecinde başarılı olmalarını teşvik edici nitelikte uygulamada Berlin Başkonsolosluğu tarafından iki öğrencimiz ödüle layık görüldü.

Berlin Başkonsolosluğunda düzenlenen ödül törenine Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Muavin Konsolos Erdinç Evirgen ve Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız katıldılar.

Başarılı öğrencilerimizden Aylin Rielhmüller, Paul-Natorp Gymnasium’u başarıyla bitirerek Freiburg Albert Ludwigs Universitesinin, Liberal Arts and Sciences Univeisity College bölümünde öğrenimini sürdürüyor.

Diğer Öğrenci İbrahim Gezer Hermann-Hesse Gymnasium’u   yüksek puanla bitirerek Berlin TU Makina Bölümüne devam ediyor.

Konsolosluktaki gerçekleştirilen ödül törenine İbrahim Gezer, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı, onun yerine törene annesi katıldı.  Gösterilen bu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, kısa konuşmasında gençlerimizle gurur duyuyoruz. Ailelerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Eğitimde ailelerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor. Bizlerde ailelerimizin destekleri ve değerlendirmeleri ile bu duruma geldik. Evlat yetiştirmek bir bayrak yarışı, olduğunu her yönüyle ilgilenmemizin önemine değindi.

Ayrıca Başkonsolos Yücekök, Corona virüsünün çok tehlikeli boyutlara geldiğini hatırlatarak vatandaşlara konsolosluğumuzda aşırı yığılmalar olmaması için daha önceden gün almaları konusunda basın aracılığıyla bildiride bulundu.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.