Berlin`de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

Berlin`de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

ABONE OL
02:16 - 09/08/2019 02:16
Berlin`de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Mayıs 2019 Pazar günü öğleden önce saat 10.00’da başlayan ve genç sporcuların katıldığı Futbol Turnuvası ile başlayan kutlama şenliklerinde turnuvaya katılacak genç sporculara ATATÜRK madalyaları sunuldu.

Öğleden sonra da Luxemburgerstr. 20’deki ATZE başlayan ve birçok müzik grubunun katıldığı Uluslararası Gençlik Şölenini gerçekleşti.

Wedding İlçesindeki ATZE Tiyatro salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirilen 100. yıl kutlamalarında saygı duruşu İstiklal Marşımızın okunmasından sonra gösterilere Berlin Türk Musikisi Konservatuarı BTMK’ folklor ekipleri ve korosu Atabarı ekibinin Denizli yöresinin gösterileri arasında genç kızımızın Atatürk’ün gençliğe hitabesini ezbere okuması geceye ayrı bir renk kattı.

Gecede sahne alan bütün göstericilere Atatürk’ün resminin bulunduğu madalyalar dağıtıldı. Programın son bölümünde Berlin’de bulunan misafir ses sanatçısı Bilge Nihan, Panzehir ve Ferhat Güneyli sahne aldılar.

ADD Berlin yönetimi, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Türkiye`nin çağdaşlaşma mücadelesinin 100. Yıldönümünü Berlin kutlamalarına maddi destek veren işverenlere ve STK yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

Berlin Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Başkanı Olcay Başeğmez, Şair Tevfik Fikret’in “Fikri hür, vicdanı hür, düşünceleri ve duyguları özgür, özdeyişiyle başlayan konuşmasında, “Cumhuriyet devrimlerinin içine sinen bu söz bağımsızlaşmayı anlatır. Cumhuriyet devrimlerine göre, bir başına özgür birey olmak yetmez.

Atatürk’ün yazdığı uygarlık bilgilerine göre, bir devletin adının cumhuriyet diye tanımlanması değil, ulusun başında bulunan adamın hakkının ya da yerinin sınırsız ve koşulsuz, kesin bir güç olarak kabul edilip edilmemesidir. Önemli olan Atatürk’ün tanımıyla demokrasinin uygulanabilir olması için tek koşul seçim değildir. Esas belirleyici olan demokratik yaşam kuralları, hukuk, adalet, ilkeleri ve uygarca yönetim biçimidir.

Bu belirleyicileri tersdüz etmek, seçimi diktatörlüğe açılan kapı olarak görmek, bağnazlıktır, yutturmacadır, kandırmacadır, bağımsızlığı kazanmak ve bağımsız olabilmek zor iştir. Emek ister akıl ister yürek ister cesaret ister ve herkesin harcı değildir. 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılında Atatürk’ün bu sözünün altında sadece kalemiyle değil gerekirse kanıyla imza atacak milyonlar sayesinde, bunca ihanete rağmen, Cumhuriyetimiz direnmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine güvenmiştir. Onun gösterdiği yoldan hiçbir güç çeviremeyecektir” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

Fotoğraflar/Sadık Karslı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.