Berlin TDU`da Coşkulu Bayramlaşma

Berlin TDU`da Coşkulu Bayramlaşma

ABONE OL
11:09 - 05/05/2022 11:09
Berlin TDU`da Coşkulu Bayramlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin’de Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) düzenlediği etkinlikle toplu bayramlaşma gerçekleştirildi.

TDU`nu Bayramlaşma Programına, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin eski Yabancılar Sorumlusu ve Berlinli Türklerin ‘Ablası’ Prof. Dr. Barbara John, Berlin Muavin Konsolosu Bilal Çamlık, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Dernek Başkanları, TDU Yöneticileri, üyeleri ile Berlinli iş insanları ve konuklar katıldı.

TDU Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın sözcüsü Doğan Azman’ın selamlama konuşması yaparak davetlilerin bayramını kutladı.

Daha sonra kürsüye gelen TDU Başkanı Remzi Kaplan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TDU Yönetim Kurulu adına hepinize hoş geldiniz diyor, iyi bayramlar diliyor ve saygılarımı sunuyorum.

Bugün Ramazan Bayramı. Tüm insanlar birbirine daha çok yaklaşsın, dargınlıklar ve küskünlükler ortadan kalksın. Kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Tüm insanlar neşe ve mutluluk denizinde yüzsün. Bugün sevinç günü.

Kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramımızı sevdiklerimizle birlikte doya doya yaşayalım. Bildiğiniz gibi iki yıldır Pandemi nedeniyle bayramlarımızı kutlayamadık. Çok zor günler geçirdik. Pandemi milyonlarca can aldı. Aynı ailede bile zaman zaman çocuklarımızı kucaklayamadığımız, sevemediğimiz günler yaşadık.

Etkisi azalmış olsa da korona salgını hala bitmiş değil. Bugün de bir tedirginlik içindeyiz. Corona can almakta ve yayılmakta devam ediyor.

Tedbirleri elden bırakmayalım. Sağlık Bakanlığı`nın, Resmi dairelerin tavsiyeleri doğrultusunda hareket edelim.  Bu salgını ancak bu şekilde yenebiliriz.

Paneminin yani sıra bizi üzen ikinci bir meselede savaşlar. Savaşlar, yıkım ölüm, gözyaşı, acı ve keder demektir. Atatürk’ün bir sözü var. “Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir” diye.

Evet 76 yıllık barış döneminden sonra maalesef bugün Avrupa’da Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş yaşanıyor.  Bu mübarek günde dileğimiz bu savaşın bir önce bitmesi ve akan gözyaşının durmasıdır.

İnsanların memleketlerine özgürce geri dönebilmesi, barış içinde geleceğini yeniden kurmasıdır.

Dünya savaşlarla yorgun düştü, barışa susadı. Bu bayram gününde barış, barış ve tekrar barış diyorum. Bu temennilerle, hepinize geldiğiniz için çok Teşekkür eder, huzurlu ve mutlu bir Bayram dilerim.”

TDU Başkanı Remzi Kaplan, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen`e hitaben yaptığı konuşmada ise, “”Sayın Büyükelçim Ahmet Başar Şen, sizi 2016 yılında Başkonsolos olarak Berlin’den uğurlarken, bir gün Büyükelçi olarak sizleri aramızda görmek istediğimiz söylemiştim. Hislerim beni yanıltmadı ve sizi şimdi Berlin Büyükelçisi olarak tekrar aramızda görmek bizleri mutlu etti. Berlin`de Başkonsolosumuz olarak görev yaptığınız dönemde birlikte güzel işlere imza atmıştık, inşallah bu güzel iş birlikteliğimiz devam edecek, başkent Berlin`e ve aramıza hoş geldiniz” dedi.

Ardından söz alan Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de bayramlaşmaya katılanların ve Berlinli vatandaşların bayramını kutlayarak şunları söyledi:

“Bir Ramazan’ı daha içinde yaşadığımız Almanya`da huzur içinde geçirerek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğu ve sevinci içindeyim. Hepinizin bayramını kutluyor, bir sonraki bayramlara erişebilmeniz için sağlıklı ve huzurlu bir yasam diliyorum. Devletimizin ve Dışişleri Bakanlığımızın bana laik gördüğü görevlerden dolayı Berlin`e bu üçüncü gelişim. Berlin ve Almanya bana yabancı değil.  Başkonsolosluk dönemimde sizlerle birlikte vatandaşlarımıza her alanda yararlı olacak başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Değerli dostlar edindim. Şimdi de bu dostlar arasında olmaktan çok gururlu ve mutluyum. Türkiye ve Almanya’nın çok eski ve tarihi bir dostluğu bulunmakta.

Hem ülkemiz ve devletimiz için hem de içinde yaşadığımız ülke Almanya için olumu çalışmalar yapacağımıza inancım sonsuz. 60 yıllık göç sürecinde Türk insaninin Almanya`da elde ettiği başarılar ve geldiği önemli mevkiler hiçbir zaman küçümsenemez. Devletimizin görevlileri olarak ben, Başkonsolosumuz Olgun Bey ve mesai arkadaşlarımız sizlere hizmet için buradayız. Kapımız tüm vatandaşlarımıza acık. Hepinizin bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum”.

Berlin eski Yabancılar Sorumlusu ve Berlinli Türklerin ‘Ablası’ Prof. Dr. Barbara John ise yaptığı kısa konuşmada davetlilerin bayramını kutlayıp, “60 yıl önce isçi olarak Almanya`ya gelen ve bugün işveren konumuna geçerek Almanya iş istihdam piyasasına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunan cesaretli Türk insanlarını kutluyorum. Almanya’nın her zaman sizler ihtiyacı var” dedi.

Türk yemeklerinden oluşan açık büfeden sonra tekrar söz alan Başkan Remzi Kaplan, TDU’nun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek TDU`nun gençlik gurubunu davetlilere tanıttı. 14 yıldır TDU`nu baskaligini yaptığını belirten ve gelecek genel kurulda son defa aday olacağını açıklayan TDU Başkanı Remzi Kaplan, “Geleceğimizi gençlere emanet edeceğim. Bana TDU`yu yaşatacaklarına dair söz verdiler. Büyük ümitlerim var, şimdi geleceğin garantisi olan ‘Genç TDU’luları sahneye davet edeceğim ve onlar kendilerini tanıtacaklar “dedi.

‘Genç TDU’lular şu isimlerden oluşuyor:

Lara Tekin, Simge Öztaş, Sinem Seda Tüfekçi, Duygu Çakır, Tolga İnci, Mert Adıgüzel, Berkay Tekin ve Okan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.