*** Berlin Filarmoni’ye ilk Türk sanatçı

*** Berlin Filarmoni’ye ilk Türk sanatçı

ABONE OL
18:49 - 12/06/2009 18:49
*** Berlin Filarmoni’ye ilk Türk sanatçı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Berlin Filarmoni’ye ilk Türk sanatçı


İstanbul Üniversitesi (İÜ) Devlet Konservatuvarı mezunu Fora Baltacıgil (26), Berlin Filarmoni Orkestrası’nın ilk Türk kontrbas sanatçısı oldu

Verilen bilgiye göre Baltacıgil, dünyanın en prestijli orkestrası sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası’nın üyesi olmaya, 7 ve 8 Haziran tarihlerinde gösterdiği performansla 35 yarışmacı aday arasından seçilerek hak kazandı.

İÜ Devlet Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra Philadelphia Curtis Instıtute’ye kabul edilen Baltacıgil, 2006 yılında Amerika’nın en köklü orkestralarından biri olan Minnesota Orkestrası’nın Kontrbas Grup Şefi oldu. 2004 Delaware Symphony Concerto Yarışması’nın birincisi olan Baltacıgil, 2006 yılında Caprio Young Artist Competition Riverside New York birincilik ödülünü aldı.

Fora Baltacıgil, 2008 yılı Eylül ayında ünlü çello sanatçısı Yo Yo Ma ile Tanglewood Festivali’nde İpek Yolu Projesi’nde çaldı.

Baltacıgil, geçen yıl Şubat ayında Harbinson Bass koncertosunu, Minnesota Orkestrası eşiliğinde Amerika turnesinde solist olarak seslendirdi.

Minneapolis’teki ”Mac Phail Center Performing Musicians’ yarışmasında büyük ödülü alan Fora Baltacıgil, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı Yaz Baltacıgil’in oğlu ve yine ünlü çello sanatçısı Efe Baltacıgil’in de kardeşi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.