Berlin Duvarı`nın Belgesel film gösterimi

Berlin Duvarı`nın Belgesel film gösterimi

ABONE OL
19:30 - 01/11/2019 19:30
Berlin Duvarı`nın Belgesel film gösterimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu TBB himayesinde” DUVARLAR-MAUERN- WALLS-1991   Türkiyeli rejisör Can Candan, belgesel dokümanter film gösterimi yapıldı.

Belgesel film gösterimine Prof. Dr.  Axel Klausmeier Direktör Stiftung Berliner Mauer, Türkiye Berlin Brandenburg Toplumu Yönetim Kurulu Safter Çınar ve Zülfukar Çetin, Rejisör ve film yapımcısı Can Candan.  Aktion Courage e.V Senem Kleff, katıldılar.

Berlin Duvarı’nın yıkımından ve Türkiye ile iki Almanya arasındaki iş gücü anlaşmasından 30 yıl sonra Türkiyeli rejisör Can Candan, Berlin’e Türkiye asıllı göçmenler ile temasa ve diyaloga girmek amacıyla gelir.

Türkiyeli göçmenler özellikle iki Alman devletinin yeniden birleşmesinden sonra özellikle Berlin-Kreuzberg’te ve duvarın gölgesinde hangi deneyimlerde bulunuyorlar. Artan ırkçı şiddet hayatlarını nasıl etkiliyor.

Onlar Almanya’daki geleceklerini nasıl hayal ediyorlar. Filmi yaptıktan sonra gerçekten Almanya’da ırkçılığın çok ciddi mesele olduğunu bu Film sayesinde anlamaya başladığını dile getiren Candan,” Filimden sonra olanlar daha da korkunçtu insanların yakılarak öldürüldüğü ve daha sonra sağcı yeraltı örgütünün Solingen’de düzenlediği hadiselerle devam etti. Bunun öncesinin de olduğunu hatırlatarak Almanya’da ikinci dünya savaşı sonrasında da günümüze devam eden insanların öldürülmesi meselesi var buda tabi kanayan bir yara olarak devam ediyor” dedi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.