Berlin Dayanışma İnisiyatif’inden İzmir’e yardım kampanyası

Berlin Dayanışma İnisiyatif’inden İzmir’e yardım kampanyası

ABONE OL
07:25 - 11/11/2020 07:25
Berlin Dayanışma İnisiyatif’inden İzmir’e yardım kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK), Berlin Türk-Alman işverenler Birliği (TDU) ve Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İzmir depreminde yaralanan, evsiz kalan ve yakınlarını yitiren ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak amacıyla “İzmir yalnız değildir” adi altında bir yârdim kampanyası düzenlediler.

Berlin Türk-Alman işverenler Birliği (TDU) salonunda düzenlenen kampanya tanıtım toplantısına BETAK Yönetim kurulu adına Canan Türkmen, ADD Berlin yönetimi adına Ali Erdoğmuş, Berlin Türk-Alman işverenler Birliği (TDU) başkanı Remzi Kaplan ve basın sözcüsü Doğan Azman katıldılar.

Dernek yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında yârdim kampanyası konusunda özetle şunları dile getirdiler.

“Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan bizler” İzmir yalnız değildir” adı altında yardım kampanyası başlattık. İzmir’deki depremzedelerin acısını paylaşmak ve yaralarını sarmak amacıyla Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK), Berlin Türk-Alman işverenler Birliği (TDU) ve Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Berlin İnisiyatifini oluşturduk.

Başkent Berlin ve Almanya’nın dört bir tarafından, insanlarımız depremzedeler ile dayanışmak için kolları sıvadılar. İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir, “Elif arama görevlisinin parmağını tuttu, hiç bırakmadı”.

Bizler insanlığın güç anlarında hep birbirimizin parmağını tuttuk. Tarihte her türlü zorluğu hep “birbirimizin elini sımsıkı tutarak” aştık ve tutmaya devam edeceğiz.

İnsan doğuştan iyidir, yardımseverdir ve paylaşımcıdır. Bunu bir kez daha öğrendik. Sevgi dolu insan dünyasına, bizler de Berlin’den katkı sunmak için bir araya geldik, dileğimiz bir daha böyle acıları yaşamamak.

Güzel İzmir’imiz ile EL ELE vermeye karar verdik, Berlin başta olmak üzere Almanya’da yaşayan tüm insanlarımızı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.

Yardımlarınız birebir Depremzedelere ulaştırılacaktır.”

Yardım Kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki hesap numarasına ödeme ve havale yapabilirler.

ADD – B e.V.

Berliner Sparkasse

IBAN: DE 42 1005 0000 0190 9846 35

(Verwendungszweck: Spende an Izmir)

 

Fotoğraflara: Mehmet Dedeoğlu
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.