Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs coşkusu

Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs coşkusu

ABONE OL
15:43 - 20/05/2022 15:43
Berlin Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Berlin Büyükelçiliği’nde tören düzenlendi. Berlin’de faaliyet gösteren spor kulüplerinde oynayan farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençler, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in davetlisi olarak törene katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükelçi Başar Şen, Mustafa Kemal Atatürk’ün, son yüzyılın en büyük askeri ve devlet adamı olduğunu söyledi. Samsun’a çıkıldığı günlerde Türk milletinin büyük bir işgal altında olan topraklarda yaşadığını ve büyük umutsuzluk olduğunu belirten Büyükelçi Şen, “Ama 19 Mayıs günü Atatürk bir umut kıvılcımı yaktı ve onunla başlayan Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle birlikte Türk milleti için yeni bir dönem başlamış oldu. Atatürk, daha sonra bugünü gençliğe armağan etti. Onun vefatından sonra ise Atatürk’ü anma günü olarak da kutlanmaya başlandı” dedi.

Törene, BAK 07, Türkiyemspor, Al Dersimspor, Südring, Bansei Karate Okulu öğrencileri, antrenörleri, kulüp yöneticileri ile Berlin Futbol Federasyonu üyesi Mehmet Matur da katıldı. Büyükelçi Başar Şen, U17 takımıyla Verbandsliga’da Berlin Şampiyonu olan BAK07 futbolcularını ve kulüp yöneticilerini tebrik etti. Kaynak: Murat TOSUN / BERLİN/Hürriyet/Avrupa

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.