Berlin Başkonsolosu Yücekök: Gösterdiğiniz dayanışmayla gurur duyuyoruz

Berlin Başkonsolosu Yücekök: Gösterdiğiniz dayanışmayla gurur duyuyoruz

ABONE OL
23:26 - 29/03/2023 23:26
Berlin Başkonsolosu Yücekök: Gösterdiğiniz dayanışmayla gurur duyuyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, depremzedelerle dayanışmalarından dolayı yurt dışındaki vatandaşlarımızla gurur duyduğunu söyledi.

Avrupa Türk İşletmeler Ağı (NETU) Berlin şubesinin verdiği iftarda depremzedeler anılırken, sergilenen dayanışmanın da altı çizildi.

İftara Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Berlinli Türk iş insanlarının oluşturdukları örgütlerin başkanları ve üyeleri katıldı.

NETU Başkanı avukat Bülent Göktekin ve Genel Müdürü Önder Coştan, konuklarla yakından ilgilenirken, katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Göktekin, Türkiye’nin farklı dönemlerde yaşanılan zorlukları başarılı bir biçimde atlattığına dikkati çekerken, “Hep birlikte sergilediğimiz dayanışma sayesinde deprem felaketinin sancılarının da üstesinden geleceğiz” dedi.

 

Berlinli Türkiye kökenli insanların Türkiye’deki depremzedelere binlerce ton yardım gönderdiğinin altını çizen Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök de, “İnsanlarımızla gurur, duyduk, gurur duyuyoruz” dedi.

 

Yücekök, yurt dışı Türklerin bu dayanışmayı sürdüreceğinden emin olduğunu vurguladı. Almanya’nın, Türkiye’nin en büyük ticaret partneri olduğunu, bunda da Türk ve Türkiye kökenli insanlarımızın çok önemli payının olduğunu ifade eden Yücekök, “Sizler, iki ülke arasında sağlam bir köprüsünüz” dedi.

 

Başkonsolos Yücekök, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili bilgiler de paylaştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre yurt dışında 3.3 milyon seçmenin bulunduğunu ve bunların 1.5 milyonunun Almanya’da olduğunu belirten Yücekök, yurt dışı seçim sandıklarının 27 Nisan’da açılacağını, 9 Mayıs’a kadar oy kullanılabileceğini hatırlattı.

Yücekök, ikametleri yurt dışında olan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlık statüsüne sahip Türkiye kökenlilerin başkonsolosluklarda veya uygun gördükleri yerlerde kurulan sandıklarda oy kullanabileceklerini söyledi.

NETU Berlin iftar programına katılanlar:

 

T.C. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök

KKTC Temsilcisi Beniz Uluer-Kaymak

T.C. Berlin Ticaret Müşaviri Abdullah Soylu

T.C. Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Emre Şimşek

T.C. Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl

TDU Başkanı Remzi Kaplan

EUBA Doğu Almanya Başkanı Halil Kaya

TGB Başkanı Selçuk Demirci

UID Berlin Başkanı Sinan Kaplan

DITIB Berlin Eyalet Başkanı Yakup Ayar

DITIB Berlin Genel Sekreteri Fatih Eroğlu

IGMG Berlin Başkanı Hasan Istanbul

Berlin Alperen Ocakları Başkanı Salih Tuncer

TED Başkanı Rüştü Kam

Berlin Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Feyzullah Bahçi

TRT Deutsch Temsilcisi Ramazan Aktaş

Berlin İslam Federasyonu adına Bahadır Güzeldal

SETA Berlin adına Erkut Ayvazoğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.