Berlin ADD’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı

Berlin ADD’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı

ABONE OL
00:30 - 10/03/2019 00:30
Berlin ADD’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Anma Günü etkinliğinde Songül Pekdoğan, Yılgör Keskinoğlu ve Neşe Gül Breyer, eski Türklerde ve günümüzde “kadının yeri” konulu konuşmalarında tarihin genel akışı içerisinde her konuda olduğu gibi, kadın hakları konusunda da çok yönlü kişiliği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığını vurguladı. Konuşmacılar “Savaş kazanılıp yabancı işgal güçleri ülkeden çıkarıldıktan ve egemen bir ulusu yarattıktan sonra ülkeyi uygarlık düzeyine taşımak hedeflendi. Kadın konusunda cesur olalım, kuşkuyu bırakalım zihinlerimizi bilimle teknikle süsleyelim.

Demokrasi ve laik bir devlet için kadının köle gibi bağımlı yaşamasını isteyen her türlü örf, adet ve hukuk kurallarını değiştirerek, kadınların 1934 ‘te seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Türk kadınını sosyal ve siyasi hayatta yerini almasını sağlamıştır.

Atatürk’ün kadınlarımıza tanıdığı haklar neticesinde büyük başarılara imza atan kadınlarımız Türkiye’nin öğretmeni, milletvekili, profesör, ilk pilotu, tarihçisi ve siyasal bilimcisi, gazetecisi olmayı başrmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde bu günlere geldiğimizi asla unutmamamız gerekir” dediler. Ayrıca, konuşmalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlar tarafından saygı ve minnetle anıldığının altı çizildi.

Anma Günü etkinliğinde, Ali Kemal Aksoy “Haykırış” şiirini okudu.

Engin Süelözgen ve Dilek Ölçüm, “Papatya Gibisin,” Yeni Bir Gül Nihal,” Üsküdar’a Gideriken,” Sevdim Bir Güzel Kadını,” Pervane” eserlerini seslendirdiler.

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Berlin

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.