Berlin 12 Kasım`da Türkü ve Şiire doyacak

Berlin 12 Kasım`da Türkü ve Şiire doyacak

ABONE OL
20:50 - 03/11/2022 20:50
Berlin 12 Kasım`da Türkü ve Şiire doyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin 12 Kasım Cumartesi akşamı `Gönülden Gönüllere Türkü ve Şiir Gecesi´ ile müziğe doyacak.

Berlin’de uzun yıllardır şiir ve türkü geceleri hazırlayan, başarılı konser organizasyonlarına imza atan  ve son yıllarda Berlinli yerel sanatçılara çektiği kliplerle müzikseverlerin gönlünde ayrı bir yer edinen söz yazarı, şair, besteci ve Türk Halk Müziği sanatçısı Şahin Yücel ‘in, 12 Kasım Cumartesi akşamı‚ ‘11. Gönülden Gönüllere Şiir ve Müzik Grubu´ ile düzenlediği ‘Anatolischer Liederabend- Anadolu Şarkıları ‘konseri ile yine müziğe doyacak.

Ben sizlere konser sololarının tamamını yazmayacağım; bırakın son çalışmalarının tamamını izlediğim  grubun seslendirdiği eserler bana kalsın ama Kurtuluş Kaya, Fazilet Karkın, Kiraz Akyar-Hörold, Şükran Beray, Şahin Yücel, Zerrin Gedir, Birsen Ak, Leyla Yüksel, Urfalı Abdi ve değerli hoca Sıddık Doğan’ın konser akşamı sunacağı birbirinden güzel şarkı ve türküler ile performanslarını ben alkışlamak için sabırsızlanıyorum. Unutmadan yazayım genç sanatçı Soner Soyer’e ayrı bir sayfa açmak lazım; gelin bu güzel konseri birlikte alkışlayalım.

`11. Gönülden Gönüllere Şiir ve Türkü Konseri ´ne sazlarıyla, Ahmet Tirgil (keman ve kabak kemane), Hikmet Koç (bağlama), İlmiddin Rüzgâr (akustik gitar), Umut İlyas Koçkazı (bas gitar), Şafak Satır (nefesli sazlar), Servet Dolu (ritim sazlar) ve Aslan Adam davulu ile eşlik edecekler.

Son provalarını izlediğim grubun kurucusu ve hemen hemen her şeyi Şahin Yücel ile (siz onu Malatyalı Yücel olarakta tanırsınız) konser üzerine ve bundan sonraki hedefleri üzerine kısa bir söyleşi yaptım.

Malatyalı Yücel, “Bildiğiniz gibi korona nedeniyle konserlerimize 3 yıl ara verdik ama çalışmalarımız ve bağlarımız hiç kopmadı, biz hep ikili üçlü çalışmalar yaptık; şartlar oluşunca da bu konseri yapmaya karar verdik ve 4-5 aydır haftada 2-3 kez çalıştık. Konser için birbirinden güzel eserler seçtik ve bu konserde seslendirilecek bazı eserler ile tamamı benim bestelerimden oluşan bir de albüm hazırladık.

Bu Berlin müzik dünyasında bir ilk olacak. Konserde bu albümü de tanıtacağız, ben ve sahnede olan diğer arkadaşlarım bu albümü imzalayacağız. Albüme 10 şarkı seçtik; çok değerli Türk Halk Müziği ağabeyim Tuğrul Şan da albümde, bir eser seslendirdi, kendisine müteşekkirim. O da bu konserde aramızda olacaktı maalesef sağlık sorunları nedeniyle gelemiyor.

Değerli sanatçı Soner Soyer bu konserde hem sunum yapacak hem de benim eserlerimi seslendirecek. Onun yanı sıra Berlinli müzikseverlerin pek yakından tanıdığı ve sevdiği değerli sanatçı Ayaz Kaplı da kendi tarzı dışında benim bestem bir eser ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Son bir iki söz de albümle ilgili ilave edeyim. Bu albümü çıkartmamızın amacı, yıllardır Berlin müzik dünyasına sazları ve sesleri ile katkı veren arkadaşlarımızın, benim güzel arkadaşlarımın, bir araya gelip dilediğince şarkı yorumlaması, bunlar benim eserlerim olunca da farklı bir anlam taşıyor ve beni onurlandırıyor. Konserde Berlinli müzikseverlerle hep birlikte olmak dileğiyle, gelin birlikte eğlenelim, sizleri de eğlendirelim.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek/Haber ve Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.