*** “Belge gerçekse, demokrası tehdit altında”

*** “Belge gerçekse, demokrası tehdit altında”

ABONE OL
17:09 - 22/06/2009 17:09
*** “Belge gerçekse, demokrası tehdit altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Belge gerçekse, demokrası tehdit altında”

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, son günlerde tartışılan belgenin gerçek çıkması durumunda, bunun AB’nin Türkiye İlerleme Raporu’na gireceğini belirterek, "Durum gerçekse, demokrasi büyük bir tehdit altındadır" dedi

Abant Platformu’nun düzenlediği toplantı için Türkiye’de bulunan Bozkurt, bazı soruları yanıtladı.

Avrupa Parlamentosundaki değişikliğin Türkiye için çok da önemli olmadığını, muhafazakar partiler içinde Türkiye aleyhine kampanyalar yapan partiler olduğu kadar, Türkiye’nin üyeliğine sıcak bakan partiler de bulunduğunu vurgulayan Bozkurt, "Türkiye için çok büyük bir dezavantaj görmüyorum. Ama Türkiye, önümüzdeki 5 yıl üyeliğe kabul edilmeyecek. Çünkü AB’nin 2014 yılına kadar geçerli olan bütçesinde, Türkiye gibi 70 milyonluk, büyük bir ülkeye pay ayrılmadı, şu andaki bütçe içine Türkiye alınmadı. Yeni bütçe ise 2014 yılında oluşturulacak ve o zaman Türkiye’nin üyeliği tartışılacak. Kısa vadede Türkiye tartışması düşünülmediği için yeni oluşan Avrupa Parlamentosunda Türkiye’nin üyeliği için olumsuz bir konu olacağını sanmıyorum" dedi.
Türkiye’nin müzakerelerini devam ettirdiğini ve "topun Türkiye’de" olduğunun altını çizen Bozkurt, müzakerelerin bitme zamanının Türkiye’ye bağlı olduğunu, reformların hızlı yapılması halinde müzakerelerin de bir an önce biteceğini söyledi.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Öztürk’ün ofisinde bulunduğu iddia edilen "irticayla mücadele eylem planı" hakkında görüşlerini de açıklayan Bozkurt, söz konusu belgenin gerçek mi, sahte mi olduğunun en iyi şekilde araştırılması gerektiğini vurguladı. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.