Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti

Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti

ABONE OL
18:59 - 26/11/2022 18:59
Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, 64 yaşında hayatını kaybetti. Devlet haber ajansı Belta, Makei’nin aniden hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Vladimir Makei, 2012 yılından bu yana Belarus’un Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu. Makei, bu hafta başında Ermenistan’ın başkenti Errivan’da, eski Sovyetler Birliği ülkelerinden bazılarının oluşturuduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü toplantısına ülkesi adına katılmıştı.

Makei’nin Pazartesi günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la biraraya gelmesi bekleniyordu. Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, ülkede 2020 yılında yaşanan protestolar ve başkanlık seçimleri sürecinde Belarus’un batılı ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesi ve Rusya’nın eleştirilmesi konusunda ön plandaki isimlerden olmuştu. Makei ülkede protestolar yükselince tavır değiştirmiş ve batılı ajanların gösterilerde etkili olduğunu öne sürmüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram hesabından bir açıklama yaptı ve Makei’nin ölüm haberiyle şoke olduklarını belirtirken resmi olarak taziye dileklerini iletti.

VOA tarafından geçilen Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Belarus Dışişleri Bakanı Hayatını Kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.