Behçet Algan Galatasaray Genel Kongre Üyeliğine Kabul Edildi

Behçet Algan Galatasaray Genel Kongre Üyeliğine Kabul Edildi

ABONE OL
14:28 - 28/03/2021 14:28
Behçet Algan Galatasaray Genel Kongre Üyeliğine Kabul Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Galatasaray Spor Kulübü’nün 400 yeni üyesi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen törenle berat ve üyelik kartlarını teslim aldılar. Törende hazır bulunamayan ”Hamburg Muhtarı” Behçet Algan’ın berat ve üyelik kartını torunu Elisa Algan yöneticilerin elinden aldı.

Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen berat törenine, Galatasaray Spor Kulübü’nün Başkanı Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Kutlu, Ömer Cansever, Mahmut Recevik, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Dorukhan Acar ile Yönetim Kurulu Genel Sekreteri İlber Aydemir’in yanı sıra Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş, 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Divan Kurulu ve birçok kulüp üyesi katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından barkovizyona yansıtılan kulübün kuruluş filmi izlendi.

GERÇEKTEN GALATASARAYLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Berat töreninin açılış konuşmasını Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz gerçekleştirdi.  Başkan Mustafa Cengiz, konuşmasında görüşlerini özetle şu cümlelerle anlattı.

Değerli Galatasaraylılar. Salona girdiğimde biraz şaşırdım. Gerçekten Galatasaraylı olmak bir ayrıcalık. Bunu gördüm. Bu kadar zor, riskli, virüsün takla atarak şekil değiştirdiği bir ortamda bu kadar insanın Galatasaraylı olmanın verdiği heyecan ve cüretle burada olması beni müthiş mutlu etti. Galatasaray’a en gerekli şeylerden birisi o cüret ve yürektir. 

Burada olmanız beni çok mutlu etti. Bazı şeyler ifade edilemez. Bazı şeylerin duyguları tam olarak sergilenemez. Galatasaray’a üye olmak ekstra bir ayrıcalıktır. Vefat eden üyelerimizle birlikte yaklaşık 15 bin küsur üyemiz var. Şu anda 9 bin 800’ü aktif, aidatını ödemiş üye durumunda.

Türkiye’de bu kadar çok taraftarı olup bu kadar az üyesi olan kulüplerden biriyiz. Bunun hem olumlu hem de olumsuz tarafları var. Taraftarlar üye olmak istiyor. Tüzüğümüz buna izin vermediği gibi üyelik aidatlarımız da biraz yüksek. 20 bin TL. Bunun bize camia olarak maddi anlamda çok büyük katkısı var. O kartın size getireceği çok avantaj yok; fakat şunu bilin ki siz Türkiye’de futbolla ilgilenen yüzde 91 civarında bir kitlenin yüzde 45’ine aitsiniz. Galatasaray’da aidiyet duygusu, sadakat, vefa ve teşekkür duygusu çok önemli değerlerdir. Biz kendimizi sadece ait hissetmeyiz. Aynı zamanda sadığız ve kim ne yapmışsa, milimetrik bir şey yapmış olsa da teşekkür ederiz.”

Sevgili Galatasaraylılar. Sizleri ve bizleri bir araya getiren bu değerli armaya, bunu tesis eden sevgili Ali Sami Yen’e ve cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür eder, bir defa daha saygıyla anarım. Dünyada hiçbir takıma, hiçbir sivil toplum örgütüne nasip olmamış bir takımın, inanışın temsilcileriyiz. İlelebet, kıyamete kadar sürsün diyoruz. Hoş geldiniz. İyi ki varsınız…

400 YENi ÜYE BERATLARINI ALDI

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in konuşmasının ardından yeni üyelere beratları takdim edildi. İlk berat takdimini Başkan Mustafa Cengiz, kulübün en yaşlı  üyesi  (1918 Doğumlu) olan Fuat Diriker ile birlikte yaptı. Tören boyunca 400 yeni üye beratlarını alarak Galatasaray Ailesi’ne resmen katılmış oldu.

Hamburg Muhtarı olarak kamuoyunda bilinen Almanya SPD partisi üyesi Behçet Algan’ın Beratını torunu Elisa Algan yöneticilerden aldı.

Konuyla ilgili 4.dönem Altona Belediye meclis üyeliği yapmış olan ve aynı zamanda 2001 yılında Hamburg’da ilk kurulan taraftar derneği olan “Hamburg Galatasaray Derneğinin” kurucu başkanı olan Behçet Algan, Genel Kongre Üyeliğine kabul edilmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “18708 nolu üyelik beratımı ve kartımı başvurumun üzerinden yaklaşık 10 yıl sonra almış bulunmaktayım. Çok sevinçliyim. Çok zor süren bir süreçten sonra üyeliğimin kabulünden dolayı emek ve çaba gösteren yöneticilerime sonsuz   teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.