BDAS Berlin Genel Kurulla Yeni yönetimini belirledi

BDAS Berlin Genel Kurulla Yeni yönetimini belirledi

ABONE OL
19:53 - 13/09/2020 19:53
BDAS Berlin Genel Kurulla Yeni yönetimini belirledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bund der Alevitischen Studierenden (BDAS) Berlin bugün gerçekleştirdiği genel kurulla yeni yönetim kademesini belirlerdi.

Bund der Alevitischen Studierenden (Berlin Alevi Öğrencinler Derneği) BAT-Cemevi Ana salonunda düzenlediği 2. Genel Kurulla yeni yönetimini belirledi. Çok Sayıda öğrencinin katıldığı kurulda BAT-Cemevi Yönetim Kurulu üyeleri Pınar Özgül, Mürteza Göre, Asiye Atakan Şenkaya hazır bulundu.

Kurul açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Mahir Türkmen, katılan tüm öğrencilere teşekkürlerini ileterek kurulun başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu. Türkmen’in ardından söz alan BAT-Cemevi YK Adına Pınar Özgül, Hünkâr Bektaşi Veli’nin “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” sözüne dikkat çekerek; “Bat Cemevi YK adına Üniversite ve Yüksek Okul öğrencilerimizi selamlıyorum. Siz bugünün öğrencileri yarının akademisyenleri, bilim insanları, politikacıları toplumun önde gelen aydın adayları olarak sizlerle şimdiden birlikte olmaktan büyük heyecan duyuyorum. BAT Cemevi YK olarak tüm imkanlarımız ile sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bugün gerçekleşecek Kurulunuzu selamlıyor ve sizlere üstün başarılar diliyoruz” dedi. Özgül’ün ardından söz alan Murteza Görer, tüm genç canları selamlayarak, “hak için her kim hizmet yaparsa onun meyvesini tüm canlar olarak hep birlikte yiyeceğiz.  Bu nedenle bugün burada bu hizmetleri emekleri verenlere hak her daim güç versin. Bu vesileyle tüm genç canlarımıza başarılar dileyerek yeni belirlenen adayların yolu açık olsun diyorum” diye konuştu.

Konuşmaların adından yapılan seçimle divan üyeleri belirlendi.  Serap Çınar, Selin Arslandemir ve Taylan Çınar divana belirlendiği genel kurul Gündem maddelerinin belirlenmesinin ardından konu başlıklarını ve yeni Tüzük maddelerinin belirlenmesi ile devam etti. Daha sonra ise Aday önerileri ve seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda BDAS Yönetim Kuruluna; Mahir Türkmen,  Dilara Sağkal, Gizem Turhan, Umut Öztek, Berkan Küçük, Melinda Özgül ve Sinem Gül seçilirken Denetim Kuruluna ise Uğur Sağkal ve Hivanu İnce seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından kurul sona erdi.

 

Haber: BAT-Cemevi Basın Ofisi

Fotoğraflar: Ulaş Yunus Tosun

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.