Bavyera İçişleri Bakanı, Nürnberg Türk toplumunu ziyaret etti

Bavyera İçişleri Bakanı, Nürnberg Türk toplumunu ziyaret etti

ABONE OL
16:40 - 25/01/2020 16:40
Bavyera İçişleri Bakanı, Nürnberg Türk toplumunu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ziyarette, toplum Başkanı Bülent Bayraktar ile, Türk toplumunun sorunlarını konuştu.

Spor ve Entegrasyondan sorumlu Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ile Özel Kalem Müdiresi Domenica Wacker-Dassler, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ile yardımcısı Aydın Kaval’ı ziyaret ettiler. Bülent Bayraktar’ın ofisinde gerçekleşen ziyarette, Türk-Alman ilişkileri masaya yatırılırken, Türk toplumunun sorunları dile getirildi.

Ziyaret isteği Bakandan geldi

Bülent Bayraktar, Bakan Joachim Herrmann’ı ziyaret etmek istediklerini, ama, kendisinin, Türk toplumu olarak, bizleri ziyaret etme arzusunda olduğunu söylemesi sevindiricidir dedi.

Dostluk Yüzyıllara dayanıyor

Bülent Bayraktar, Türk-Alman dostluğunun yüzyıllara dayandığını ve son senelerde iki ülke arasında yaşanan gerginlikten dolayı en fazla burada yaşayan Türk toplumunun zarar gördüğünü belirtti. Bakandan mümkün olduğu kadar ayrımcı, halk tarafından yanlış anlaşılan terimlerin kullanılmamasını istedi. Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder örneğini gösterdi.  “ Söder başbakan olduğundan beri herkesi kucaklıyor ve biz bundan çok memnunuz “diye konuştu.

Üstün hizmetler sundunuz

Bakan Herrman, artık daha fazla, eskiden misafir işçi olarak bu ülkeye gelip, üstün hizmetler sağlayan topluma yoğunlaşma kararını aldıklarının altını çizdi.

Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder ile bu konuyu görüştüklerini dillendiren Bakan Herrmann, “en yakında zamanda göçmen toplumun, başarıları üzerinde yoğunlaşacağız. Genelde, medya maalesef sadece olumsuz haberlere odaklanıyor “dedi.

Alman bakanı Marmaris’e davet ettiler

tgmn başkan vekili Aydın Kaval, Türk toplumunun mülteci problemi dönemindeki çözüm odaklı çalışmalarından Fürth kentinden örnekler verdi, yeni gelen mültecilerin entegrasyonundaki rolünü anlattı.

Kardeş şehirlik ivme kazanacak

İki taraf da Nürnberg-Antalya, Fürth-Marmaris, Erlangen-Beşiktaş ve Schwabach-Kemer kardeş şehir ilişkilerinin yeniden ivme kazanması için yeni girişimlerde bulunulmasını fikrinde ortak görüş belirttiler. Aydın Kaval, Alman bakanı, Fürth-Marmaris 25. Yıl kardeş şehir kutlamaları çerçevesinde Marmaris’e davet etti.

Türk toplumu diyalog içinde

Türk toplumunun son aylardaki belediye başkanları ve polis müdürü ile diyalog girişimlerini memnun edici bulduğunu belirten bakan, bu iletişimi daha da derinleştirme konusunda Türk yöneticiler ile anlaştı.

Rahatsız edici konular ele alındı

Toplantıda, Müslüman mezarlığı ve Eyüp Sultan camisine saldırı, Nürnberg belediyesi tarafından sergilenen PKK-liderinin portresi, güvenlik önlemleri gibi Nürnberg Türk toplumunu son aylarda rahatsız eden konular da ele alindi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.