Batı Trakyalı Öğrenciler İftarda Buluştu

Batı Trakyalı Öğrenciler İftarda Buluştu

ABONE OL
00:16 - 25/04/2022 00:16
Batı Trakyalı Öğrenciler İftarda Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Edirne’de Batı Trakyalı öğrencilerle iftar programında bir araya gelen YTB Başkanı Abdullah Eren, “Balkanlar’dan özellikle Avrupa’ya büyük bir göç dalgası var. Ancak Balkanlar’ın insan varlığını kaybetmemesi lazım. Oradaki nüfus azalmamalı. Sizler Balkanlar’ın geleceğisiniz.” diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Batı Trakya Öğrenci Birliği tarafından Edirne’de düzenlenen iftar programına katıldı. Meriç Nehri kenarındaki bir tesiste düzenlenen iftar programında, kentte öğrenim gören Batı Trakyalı öğrencilerle bir araya geldi. Programda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Balkanlardan büyük bir göç dalgası olduğuna dikkat çekerek, “Balkanlar insan varlığını kaybetmemeli. Oradaki nüfus azalmamalı. Sizler Balkanlar’ın geleceğisiniz” dedi.

“DİLİMİZİ ÇOK İYİ ANLAYACAĞIZ”

YTB’nin Balkanlar’daki soydaşlar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve akraba topluluklara destek verdiğinin altını çizen Eren, “Bizi biz yapan; dilimiz, dinimiz, inancımız, geleneklerimiz, göreneklerimiz ve öz benliğimiz. Bunun da merkezinde dilimiz var. Dil kültürün taşıyıcısı. Dilimizi çok iyi anlayacağız, konuşacağız ve çok iyi ifade edeceğiz.” dedi.

“ÜLKELERİMİZ İLİŞKİLERİNE DE KATKI SAĞLAYACAKSINIZ”

Öğrencilere yönelik sözlerini; “Sizler Türkiye’de okuyorsunuz, her birinizin omzunda büyük bir sorumluluk var.” diye sürdüren Abdullah Eren, “Mevcuttaki imkanları değerlendirerek iyi bir motivasyonla çalışın. Eminim ki sizler üniversitenizi, liselerinizi başarıyla bitireceksiniz. Sizler Balkanlar’ın da geleceğisiniz. Sizlerin yaptığı çalışmalar ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de katkı sağlayacak.” dedi.

“EĞİTİM HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de, “Salona girdiğimiz andan itibaren pırıl pırıl, tertemiz, muhteşem yüreklerinizi, gözlerinizi görünce kendimizi bir başka yerde hissettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu coğrafyayı ne kadar sevdiğini, aşık olduğunu zaten anlatmamıza bile gerek yok. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. “ dedi.

Batı Trakya Öğrenci Birliği Başkanı Ceyda Efendi de dernek olarak birlik ve beraberlik için çok sayıda faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

İftar programına, Milletvekilleri;  Selahattin Minsolmaz, Halis Dalkılıç, Metin Bulut ve Mustafa Kendirli ile AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer ve Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu katıldı.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.