Batı Akdeniz’den TOBB ve Halkbank’a teşekkür

Batı Akdeniz’den TOBB ve Halkbank’a teşekkür

ABONE OL
23:10 - 07/01/2021 23:10
Batı Akdeniz’den TOBB ve Halkbank’a teşekkür
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz Bölgesi’nde Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsa Başkanları  ‘’ Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması’’ ile üyelerine finansman desteği sağladıkları için TOBB ve Halkbank yöneticilerine teşekkür etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası başkanları ile Halkbank arasında “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması” imzalandı.

ATSO Başkanı Davut Çetin ve Halkbank Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir’in imza attığı protokol ile üyesi işletmelere Paraf Kredi Kartı ile aldıkları ürün için 1,5 yıla yayılan esnek vade olanağı sunulurken, satıcı işletmelerin de Halkbank garantisi ile tahsilat sorunu yaşamayacağını söyledi.

Üyelerinin bu anlaşma ile ticarete nefes aldıracak önemli avantajlardan yararlanacağını belirten Çetin, şunları kaydetti.

‘’İmzalanan anlaşma vadeli mal alım satımında, bankalardan kredi çekmede ve çek senet gibi işlemlerinde zorluk yaşayan Antalya firmalarına merhem olacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açan bu işbirliği kapsamında üyelerimiz, çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan ürünlerini satabilecek. Satılan ürünün bedelini, tahsilat riski taşımadan Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacak.’’

Antalya ekonomisi ciddi darbe aldı

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da, Halkbank ile yapılan anlaşmayla satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade ödeme olanağı sunduğunu söyledi. Çandır, ‘’Pandemi döneminde Antalya ekonomisi ciddi daralma gösterdi. Tedarik zincirinin güvenli işlemesini hedefliyoruz. Protokole öncülük eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Halkbank Antalya Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir ise “Bu anlaşma ile asıl olarak alacağın vadelendirilmesi ve garanti edilmesini sağlıyoruz. Halkbank pandemi döneminde de üreticinin, istihdam yaratan ticaret erbabının ve esnafın yanında olmaya devam ediyor’’ diye konuştu.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Halkbank Manavgat Şubesi arasında da “Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması” imzalandı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, şunları kaydetti.

‘’Anlaşma ile alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılıyor. Çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alabilecek. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek. ‘’

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Adar

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile Halkbank Isparta Şube Müdürü Bilal Kurt arasında da protokol imzalandı.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünden üyelerini de kötü yönde etkilediğini ifade eden Adar, şöyle konuştu.

‘’Üyelerimizin bu süreçten hasarsız şekilde çıkması için bizlerde üzerimize düşen görevi yapma çabasındayız. Pandemi sürecinde üyelerimizin yaşadığı her türlü sıkıntıyı ilgili makamlara aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda en önemli sorunlardan biri olan finansman ihtiyacı konusunda geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası ve Halkbank protokol imzaladık. Bu çalışmaların hepsi işletmelerimizi bu zor süreçte desteklemek adına hazırlanmış projelerdir. Bu sistem, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacak.’’

Batı Akdeniz bölgesi TSO ve Ticaret Borsaları başkanları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkür etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.