Batı Akdeniz’de pandemide elektrik tüketimi azaldı

Batı Akdeniz’de pandemide elektrik tüketimi azaldı

ABONE OL
18:58 - 28/04/2021 18:58
Batı Akdeniz’de pandemide elektrik tüketimi azaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz bölgesinde pandemi sürecinde oteller, ticarethane ve cafe, restoran gibi işletmelerin kapalı olması nedeniyle 2020 yılı elektrik tüketiminde ortalama yüzde 11 düşüş olduğu belirtildi.

Cengiz-Kolin ortaklığında bulunan Antalya, Burdur ve Isparta illerinin enerji dağıtımını yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, 2020 yılı elektrik tüketim raporunu açıkladı.

Müdüroğlu, geçen yıl pandemi sürecinde oteller ve turistik işletmeler, cafe, bar ve restoranlar ile ticarethanelerin kapalı olmasından dolayı elektrik tüketiminde Antalya’da yüzde 13,7, Burdur’da yüzde 2,9 ve Isparta’da da yüzde 3 oranında düşüş olduğunu bildirdi. Batı Akdeniz bölgesi illerinde ticarethane abonelerinin elektrik tüketimi de yüzde 30 azaldı.

Sanayi ve tarım sektöründe elektrik tüketimi arttı

Batı Akdeniz bölgesinde 2020’de meskenlerin elektrik tüketimi yüzde 7,5, tarımsal faaliyette bulunan aboneler ile sanayi abonelerin ise yüzde 14, arttığını belirten Müdüroğlu, şunları kaydetti.

‘’ 2019 yılında 3 ilin toplam tüketimi 9 milyar 963 milyon kilovatsaat (kWh) iken 2020 yılında bu rakam 8 milyar 875 kWh’a indi. Bu zorlu süreçte abonelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığı için tüm tedbirleri hızla alarak uygulamaya koyduk. Yatırımlarına da ara vermeden devam eden şirketimiz 2020 yılında bölgeye 370 milyon TL’lik yatırım yaptı. 2020 yılı dünya için çok farklı bir dönem oldu.’’

Uzaktan eğitim ve evde çalışma meskenlerde tüketimi artırdı

AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, pandemi sürecinde evden çalışma, uzaktan eğitim uygulamalarının yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamalarının özellikle mesken abonelerinin elektrik tüketim rakamlarına da yansıdığına dikkat çekti. Müdüroğlu, şöyle devam etti.

‘’Bölgemizdeki mesken abonelerinin elektrik tüketimi 2019 yılında 3 milyar kWh düzeyinde iken 2020 yılında bu rakam yüzde 7,5’lik artışla 3 milyar 248 milyon kWh’a çıktı. Aynı dönemde tarımsal sulama abonelerimizin elektrik tüketimi yüzde 14, sanayi abonelerimizin tüketimi de yine yüzde 14 oranında arttı. Ayrıca ticarethanelerin, turizm tesislerinin kısıtlamalar nedeniyle uzun süre çalışmaması bu abone grubunun tüketiminde ciddi bir düşüş getirdi. 2019 yılında toplam tüketimleri 5 milyar kWh olan ticaret abonelerinde bu rakam yüzde 30 düşüşle 3 milyar 532 milyon kWh’a geriledi. Bu da genel tüketim rakamlarını aşağıya çekti.

AEDAŞ, son 7 yılda Batı Akdeniz bölgesinde toplam 1 milyar 690 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.