Batı Akdeniz iş dünyası Ata’nın izinde

Batı Akdeniz iş dünyası Ata’nın izinde

ABONE OL
20:23 - 09/11/2021 20:23
Batı Akdeniz iş dünyası Ata’nın izinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz bölgesi iş dünyası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Ata’nın izinde olduğunu belirtiyor.

Batı Akdeniz iş dünyası büyük önder Atatürk’ün ölümünün 83’ncü yıldönümünde yayımladıkları mesajlarda ‘’ “O’nun emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

ATSO

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “O’nun emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Çetin mesajında şunları kaydetti.

“Önderimiz Atatürk, askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle taçlandırılması gerektiğini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmakla kalmamış, emsalsiz dehası ile kalkınma seferberliği başlatarak, eğitimden sanata hukuktan ekonomiye her alanda çağın ötesinde bir vizyonla inkılaplar gerçekleştirmiştir. Bize düşen, 10 Kasım’ları bir yas günü haline getirmek değil, O’nun hedeflerini, fikirlerini hissetmek ve ülkemiz için ortaya koyduğu vizyonu hayata geçirmek üzere çalışmaktır.’’

Çetin, ATSO olarak, Büyük Önder’in “Medeniyet yolunda muvaffakiyet yenileşmeye bağlıdır” sözünden yola çıkarak, O’nun bizlere bıraktığı en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni gösterdiği hedeflere ulaştırmak üzere var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, ‘’Atatürk’ün vizyonu, her daim rehberimiz olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Emanetlerine ve eserlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. O’nun dehasını, vizyonunu, fikirlerini, hedeflerini genç nesillere anlatmaya, aktarmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Ali Çandır:

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yılında özlemle andıklarını belirtti. Çandır, mesajında şu görüşlere yer verdi.

‘’Ömrünün büyük bölümü cephede geçmiş, bir yandan ülkesinin bağımsızlığı için savaşırken diğer yandan çağdaş bir ülke kurmanın hayaliyle çalışmış iyi bir asker, iyi bir lider…Milletiyle bütünleşmiş büyük devlet adamı. Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için eğitimden hukuka, kültürden toplumsal alana, bilim ve teknolojiden ekonomiye birçok alanda devrim yapan Ata’mız üreten Türkiye’nin bağımsız kalabileceğine inanandı ve bunun için çalıştı. Çağdaş ülke olma yolunda gösterdiği hedeflere birlikte daha çok çalışarak, daha çok üreterek ulaşabileceğimizi biliyor, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkıyoruz. Ata’mızın yolu yolumuzdur. Yeni nesil O’nun ilke ve hedeflerinin bilinciyle yetişmeli, yetişmeli ki çağdaşlaşma yolunda kararlılıkla yürüyebilelim.’’

ANSİAD:

ANSİAD Başkanı Akıncı, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ekonomik kalkınmanın hür, bağımsız, kuvvetli ve refaha ulaşmış bir Türkiye idealini liderlik vizyonuyla ayağa kaldıran yegane isim olduğunu söyledi. Akıncı, mesajında şunları kaydetti.

‘‘Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet vizyonuyla ortaya koyduğu her bir devrimi 20. Yüzyıla değin şaşmaz bir sezgiyle hayata geçirdi. Bilim, fen ve teknolojiyi yaşamında gerçek yol gösterici olarak hedefine koyan bir liderin, gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan geçtiğine işaret eden vizyonu, iş dünyası olarak hepimizin amacı ve hedefi olmalıdır. Atatürk, ülkenin kalkınması için batı uygarlığının biliminden, teknolojisinden yararlanarak çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefini hayata geçirdi. Atamız bu amacı daha somut olarak ‘Büyük davamız, en medeni en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir’ şeklinde ifade etmiş ve refah toplumu olmayı hedef göstermiştir.

Sadece 10 Kasımlarda değil, her daim Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerin tekrar tekrar konuşulması gerekir. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgâhında huzur içinde yatması bakımından da önemlidir.’’

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert: “Gençler olarak O’nun gösterdiği yoldan ayrılmadan yürüyecek ve O’nun bizlere emanetlerine daima sahip çıkacağız. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Büyük Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü. Türk Milleti olarak O’nun acısını her gün daha da artarak yaşıyoruz. Büyük Atatürk, bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yalnızca cephelerde kazandığı zaferlerle değil ekonomik anlamda da ileri görüşlü dehası ile sürdürmüştür. Antalya Genç İş İnsanları Derneği olarak, Cumhuriyetin ve Büyük Atatürk’ün izinden ayrılmadan eserlerine ve emanetlerine ilelebet sahip çıkmaya söz veriyoruz.’’

Isparta Belediyesi Başkanı Şükrü Başdeğirmen:

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır.

Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin en önemli değerlerinden biridir.

Atatürk’ü anmak demek onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyetini korumak için her zaman bilinçli olmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir.

Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.