Başkonsolos Yücekök koltuğunu çocuklara bıraktı

Başkonsolos Yücekök koltuğunu çocuklara bıraktı

ABONE OL
23:23 - 24/04/2021 23:23
Başkonsolos Yücekök koltuğunu çocuklara bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nı başkenti Berlin`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Başkonsolosluk `da makam devri töreni düzenlendi.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök bir grup öğrenciyi makamında kabul ederek, koltuğunu sembolik olarak çocuklara devretti.

Pandemi tedbirleri nedeniyle küçük çapta düzenlenen programda, Türkçe öğretmenlerimiz, çocuklar ve veliler hazır bulundu.

Başkonsolos makamına oturan “In der Köllnischen Heide İlkokulu” 3. sınıf öğrencisi Mikail Ege Azman ve “Theodor-Storm İlkokulu” 4. sınıf öğrenicisi Merza Şener gelecekteki hedeflerini paylaşarak, “dünyada barış, huzur, salgının bir an önce bitmesini ve çocuk bayramının yeniden şenliklerle kutlanabilmesini” dilediklerini belirttiler.

Öğrencilerle sohbet eden Başkonsolos Yücekök, “Şüphesiz, gurbette tüm bayramlarımızın farklı bir hissiyatı vardır. Bugünlerde memleket hasreti ve sevgisi bir nebze daha fazla hissedilir. Yurtdışında yaşayan kıymetli vatandaşlarımız için bayramlarımızın bir diğer önemi, burada doğan, büyüyen çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizin aktarılmasındaki rolüdür. Gönülden temennim, koşullarımız normale döndüğünde, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Berlin’deki Türk toplumunun coşkusu ve ev sahibi Alman dostlarımızın iştirakiyle 23 Nisan’ı kutlayabilmektir” açıklamasında bulundu.

Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.