Başkonsolos Yücekök, Berlinliler`e teṣekkür etti

Başkonsolos Yücekök, Berlinliler`e teṣekkür etti

ABONE OL
10:03 - 30/03/2023 10:03
Başkonsolos Yücekök, Berlinliler`e teṣekkür etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu Şehitlik Camisinde iftar verdi.

İftar programına Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Elçi Müsteşarı Fulya Yücekök, Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Ahgayev, Berlin eyalet milletvekili Dr. Esin Nas (CDU), SPD milletvekilleri Derya Çağlar ve Orkun Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavet ile başlayan programda Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök bir konuşma yaptı.

Olgun Yücekök, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremler sonrasında yapılan yardım seferberliği için Berlin Türk ve Alman toplumuna teşekkür etti.

Yücekök, Berlin’den 1430 ton yardım malzemesinin deprem bölgesine ulaştırıldığını söyledi.

Başkonsolos Olgun Yücekök, “İnsanlarımızla gurur, duyduk, gurur duyuyoruz. Yurt dışı Türklerinin bu dayanışmayı sürdüreceğinden eminim. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret partneridir. Bunda da Türk ve Türkiye kökenli insanlarımızın çok önemli payı vardır. Sizler, iki ülke arasında sağlam bir köprüsünüz” dedi.

Yücekök, görev süresinin yaz sonunda biteceğine işaret ederken, “Sizlerle son kez Ramazan ayını geçiriyorum” diye konuştu.

Yücekök, 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimlerine değinerek oy kullanabilmek için yurtdışı adres kaydı gerektiğinin altını çizdi.

Başkonsolos Yücekök, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili bilgiler de paylaştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre yurt dışında 3,3 milyon seçmenin bulunduğunu ve bunların 1.5 milyonunun Almanya’da olduğunu belirten Yücekök, yurt dışı seçim sandıklarının 27 Nisan’da açılacağını, 9 Mayıs’a kadar oy kullanılabileceğini hatırlattı. Yücekök, ikametleri yurt dışında olan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlık statüsüne sahip Türkiye kökenlilerin başkonsolosluklarda veya uygun gördükleri yerlerde kurulan sandıklarda oy kullanabileceklerini söyledi.

Bunun için başkonsolosluğun 2 Nisan akşamına kadar randevu olmaksızın kayıt alacağını söyledi.

Konuşmaların ardından okunan akşam ezanıyla birlikte davetliler oruçlarını açtı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.