*** Başkonsolos Pulat’ın Bayram Mesajı

*** Başkonsolos Pulat’ın Bayram Mesajı

ABONE OL
11:06 - 08/12/2008 11:06
*** Başkonsolos Pulat’ın Bayram Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 Berlin

T.C. Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat’ın

Kurban Bayramı Mesajı
 


Görev bölgemiz içinde yer alan Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern ile Saksonya eyaletlerinde yaşayan siz sevgili yurttaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Görevime başlayalı henüz bir aydan kısa bir zaman olmasına rağmen, vatandaşlarımızın bana ve aileme göstermiş olduğu sıcak ve samimi ilgi ve kabulden dolayı teşekkür ederim.

Toplumumuzun sıkıntılarının ve sorunlarının bilincinde olarak, vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğimizi, bu yöndeki yapıcı işbirliğine ve katkılara açık olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Yurttaşlarımız, önemli bir parçasını teşkil ettikleri bu toplumdaki sorumluluklarını dayanışma ruhu içerisinde üstlenmek suretiyle, içinde bulundukları toplumla beraber ve uyum içinde yaşayabilirler. Bu durum sadece vatandaşlarımızın yaşam şartlarını olumlu yönde etkilemekle kalmayıp, Türkiye’nin tanıtılmasına ve Türk insanın imajının yükseltilmesine de olumlu katkı sağlayacaktır. Esasen yurttaşlarımızın her biri, Türkiye’nin Berlin’deki birer elçisi olma görevini de üstlenmektedir.

Küresel ekonomideki ve Alman ekonomisindeki yapısal, köklü değişimler ve son dönemde karşılaşılan büyük sorunlar özellikle vasıfsız işgücünün geleceğini olumsuz yönde etkilemektedir. Okulda ve ailede iyi eğitim ve terbiye almış, Türkçe, Almanca ve ilave bir yabancı dil bilen, birden fazla meslek öğrenen ve çeşitli vesilelerle kendilerini sürekli olarak geliştiren kişiler iş hayatında ve sosyal hayatta iyi yerlere gelebilmektedirler.

Bu çerçevede, buradaki Türk toplumunun, aydınların, sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının öncelikli hedefi, Türk gençlerini ve velilerini, mezuniyet diplomasına giden yolda desteklemek suretiyle, bu gençlerin fırsat eşitliği içinde kendilerine daha iyi bir gelecek yaratmalarına yardım etmek olmalıdır. Bunun önkoşulu da Türkçeye ve Almancaya anaokulundan itibaren vakıf olmaktır.

Okulda, meslek eğitiminde, üniversitede ve kariyerde başarının yegâne yolu budur. Bu bağlamda, anadilimiz Türkçenin layıkıyla öğrenilmesi için çocuklarımızın, okullarda seçmeli ders olarak sunulan Türkçe derslerine mutlaka devam etmelerine özen gösterilmesi, ailelerin ve özellikle annelerimizin bu konuda çocuklarını mümkün mertebe yönlendirmeleri ve sevgi yoluyla bilinçlendirmeleri gerekmektedir.

Bu noktada iyi düzeyde eğitim görerek çalışma hayatına katılımın, toplumsal ve ekonomik gelişmede pay sahibi olmanın, başarılı bir uyumu ve toplumsal takdiri sağlamanın yanı sıra mutlu bir aile yaşamının da önemli bir öğesi olduğunun altını çizmek istiyorum. Berlin’de ve görev bölgemdeki diğer şehirlerde sosyal hayatın neredeyse tüm alanlarında bu yolu benimseyerek, saygın konuma gelmiş çok sayıda insanımızın bulunması bizler için gurur vesilesidir.

 

Sevgili vatandaşlarım,

Türk insanının ulusal kültürünün vazgeçilmez bir parçasını oluşturan dini bayramlarımız; beraberlik, dayanışma ve dostluk gibi duyguların daha da güçlenmesine vesile olmaktadır. Ailelerin ve dostların karşılıklı ziyaretlerle bir araya geldiği bu özel günlerimizin, vatandaşlarımızca Berlin’de yaşatılarak, gelecek nesillere aktarıldığını görmek bizim için de ayrı bir mutluluk ve kıvanç kaynağıdır.

Bayramların birbirleriyle görüşmeyenlerin görüşmeleri, dargınların barışmaları için de güzel vesileler olduğunu hatırlatmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı kutlar, tüm vatandaş ve soydaşlarımıza sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dileklerimle, saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

Mustafa PULAT

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosu
 

 

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.