Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’

Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’

ABONE OL
13:21 - 10/04/2021 13:21
Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Koştu; “Yerel yönetim olarak önceliğimiz, Bergama’mızın sahip olduğu üstün evrensel değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.

Bergama Kültür Merkezi’ndeki çalıştay, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Tespit ve Planlama Daire Başkanı Gökhan Bozkurtlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, protokol üyeleri ve akademisyenleri karşılaması ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket ederek Bergama ve Efes’e ek dört yeni alanın da (Kemeraltı ve çevresini içine alan Tarihi İzmir, Birgi, Gediz Deltası ve Ceneviz ticaret yolunun parçası olan Foça, Çandarlı ve Çeşme kaleleri) UNESCO daimi listesine alınması için sarfettiği çalışmalar Bergama’da düzenlenen İzmir Turizmi ve UNESCO Dünya Mirası Alanları Çalıştayı’nda ele alındı. Çalıştayın selamlama konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’nın UNESCO yolunda elde ettiği bilgi ve tecrübelerini her zaman aktarmaya hazır olduklarına dikkat çekti.

BAŞKAN KOŞTU; “999’NCU UNESCO DÜNYA MİRASI OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Bergama’nın uzun asırlara yayılan geçmişi ile insanlık tarihine ışık tuttuğuna, bilime, sanata ve kültüre yön verdiğine konuşmasında değinen Başkan Koştu, “999’ncu UNESCO Dünya Mirası olmaktan dolayı mutluyuz. Sahip olduğumuz tarihi miras ve kültürel doku ile UNESCO Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj olarak kabul görmüş Bergamamız’da bugün bu çalıştayın yapılıyor olmasından dolayı ayrıca memnuniyet duymaktayız. Burada hep birlikte deneyimlerimizi paylaşacağız, birikimlerimizi aktaracağız. Ülkemizin ve dünyanın ayrıcalıklı şehirleri olarak, belirleyeceğimiz ortak yol haritasıyla kentlerimizi geçmişinden aldığı güç ile geleceğe taşıyacağız” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK, İŞİMİZ ÇOK, YOLUMUZ UZUN”

UNESCO yolunda 7’nci yılını geride bırakan Bergama’nın, hazırlık sürecindeki tüm alan ve kentlere tecrübelerini aktarmaya, bilgilerini paylaşmaya her daim hazır olduğunu çalıştayda yaptığı konuşmasında ilan eden Belediye Başkanı Koştu, “Yerel yönetim olarak önceliğimiz, Bergama’nın sahip olduğu üstün evrensel değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olmuştur. Bu yöndeki çeşitli restorasyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırmalarının yanı sıra kentimiz için çok önemli olan tarihi Selinos Deresi Antik Kanal Restorasyon Projemiz ile bir hayali gerçekleştiriyor, Bergama’mızda dün ile bu günü kucaklamak için gün sayıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer ve değerli ekibinin, kültürel miras konusundaki çalışmaları ve güçlü desteği bizler ve buradaki tüm katılımcılar için çok kıymetlidir. UNESCO Dünya Mirası kentlerimizin dün olduğu gibi bugün ve yarınlarında da insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceğine inanıyor, bu çalıştayın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. (Kerem Köfteoğlu)

TOUREXPI tarafından geçilen Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Başkan Koştu: ‘Belediyemizin UNESCO bilgi ve tecrübelerini aktarmaya hazırız’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.