Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı’ya övgü yağdırdı

Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı’ya övgü yağdırdı

ABONE OL
14:01 - 31/08/2020 14:01
Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı’ya övgü yağdırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Görev süresini tamamlayan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı veda turlarına devam ediyor. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da Karartı’ya övgü yağdırdı.

Frankfurt Başkonsolosluğu görevini tamamlayan Başkonsolos Burak Karartı, Ankara’ya dönmeden önce Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede “25 bin 212 kişilik nüfusuyla Frankfurt’taki en büyük grubu oluşturan Türk toplumu aktif ve şehir yaşamına iyi uyum sağlamış durumda. Bu da beni çok mutlu ediyor” diyen  Başkan Feldmann, Başkonsolos Burak Karartı ile işbirliğinin ise her zaman dostane ve eşit düzeyde olduğunu kaydetti.

Peter Feldmann, Karartı’nın veda ziyaretinde şöyle konuştu:

“Sayın Karartı, Frankfurt-Türkiye ilişkileri için çok şey yaptınız. Özellikle bizi birbirimize yakınlaştıran  Eskişehir ile kardeş şehir projesi ve 2019  yılındaki Frankfurt, Eskişehir ve Tel Aviv futbol turnuvasını hatırlıyorum. Eskişehir – Frankfurt birlikteliği ve 20 yıldan bu yana düzenlenen Türk film festivali  Frankfurt işbirliğimizin ve bağlılığımızın da bir başka kanıtıdır. Bu zor zamanlarda iyi ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek özellikle önem taşıyor. Sayın Karartı  sizinle zor konular bile ele alınabilir ve tartışılabilir. Bunun için teşekkür ederim. Frankfurt’taki Türk toplumuna olan bağlılığınız ise örnek teşkil ediyor.”

Feldmann, Frankfurt’taki Türk şirketlerine de işaret ederek güçlü ekonomik varlıklarının altını çizdi. Feldmann “Küçük işletmelerin yüzde 17’si Türk. Benim özellikle memnuniyet duyduğum nokta ise Rhein-Main bölgesindeki uluslararası yönetilen şirketler arasında en çok Türk kuruluşlarının çıraklık eğitimi veriyor olması” dedi.(Kaynak: +49)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.