BAŞARILI OLMAK SİZİN ELİNİZDE…

ABONE OL
22:05 - 11/01/2022 22:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başarı kelimesi kişiden kişiye, şartlara ve zamana göre farklılıklar gösteren, değişik anlam ifade eden bir eylemdir.

Bana göre başarı; İstemek, mücadele etmek ve başarmaktır.

Bu 3 önemli kural hayatımızın olmazsa olmazıdır.

Başarı; diğer bir ifade ile, bizleri mutlu eden işler için hedef belirleyerek, bu hedeflere ulaşmak için mücadele etmektir.

Başarılı olmak için ilk önce İnsanın kendini çok iyi tanıması gerekiyor.

İnsanın mutlaka bir amacı, bir planı ve bir hedefi olmalıdır.

Başarmak için harekete geçmek gerekir.

İnsanın hırslı ve azimli olması gerekir.

Çünkü; her şeyin en önemli noktası yapılan başlangıçlardır.

Kimi insana göre çok para kazanan, lüks evi villası olan, son model arabası olan, zengin olan insanlar başarılı olarak görünse de kimi insanlara göre yaptığı küçük bir iyilikten bile mutlu olmaktır başarılı olmak.

Yaşadığımız bu Dünya’da hepimizin çok farklı çeşitli hayalleri ve hedefleri vardır. Kimimiz öğretmen, kimimiz doktor, avukat, mühendis, ressam veya İşyeri sahibi olmak isteriz.

Fakat bu istek ve hayallerimiz hepimizin isteğine göre veya kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor.

Fakat bunları gerçekleştirmek için sadece istemek yeterli olmaz. Bu duyguların gerçekleşmesi için istemenin yanı sıra harekete geçmek gerekir.   Bunun içinde hiç etrafınıza bakmadan, Elalem ne der? diye düşünmeden, yapamazsın sen? başaramazsın sen? demelerini duymadan yola devam etmemiz gerekiyor. Aslında hepimizi hayallerimizden uzaklaştıran en önemli şey korkularımızdır. Başaramamak korkusu, başkaları tarafından kabul görmemek ve beğenilmemek korkusu, anlaşılmamak korkusu, eleştirilmek korkusu gibi birçok nedenlerimiz vardır. Başarılı ve başarısız insan arasındaki en önemli fark azimli olmak ya da korkak olmaktır.

Başarılı insanlar azimli ve hayallerinin peşinde koşan kişilerdir. Başarısız insanlar ise, her şeyden korkan kişilerdir.

Bizler de başarılı bir insan olmak istiyorsak, asla korkmamalıyız. Yenilgiden, eleştiriden, başkaları tarafından kabul görmemekten korkmamalıyız.

Başaran ve kazanan taraf her zaman biz olmalıyız düşüncesi ile hareket edersek başarmamız için hiçbir engel kalmayacaktır.    Sadece kendi mutluluğumuz için değil, çevremiz içinde faydalı şeyler üretebildiğimizi düşünürsek o kadar çok daha fazla başarılı oluruz. Unutmayalım ki;

Başarı bir yolculuktur, varış değildir.

Eğer yönümüzü değiştirmezsek, hedefimize ulaşamayız.    Hayatınızdan istek, mücadele ve başarı eksik olmasın.

Güzel başarılar sizlerin olsun.

Sevgilerimle.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.