Barış’la simit ve çay eşliğinde sohbet

Barış’la simit ve çay eşliğinde sohbet

ABONE OL
17:05 - 18/10/2020 17:05
Barış’la simit ve çay eşliğinde sohbet
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, başlattığı “Auf einen simit mit Barış” başlıklı proje kapsamında Hamburglularla buluşmaya devam ediyor.

Her yaş grubundan ve toplumun her kesiminden insanlarla iletişimlerini geliştirmek ve fikir alışverişinde bulunmak için başlattıkları projeye ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Öneş, şunları söyledi:

“Toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan insanlarla diyaloglarımızı artırmak, onların beklentilerini, sorunlarını ve önerilerini dinlemek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Aynı zamanda Türkiye kültürünün bir simgesi olan simitle, geldiğim kültürü, içinde yaşadığım topluma tanıtmak istedim. Öğrencisi, öğretmeni, yaşlısı genci, akademisyeni esnafı, her kesimden insandan büyük ilgi görmek beni motive etti. Benimle sohbet etmek isteyen insanlarla çay ve simit eşliğinde buluşarak onların sorunlarını dinlemek, imkân olduğu ölçüde çözüm üretmek, ihtiyaç ve taleplerini öğrenerek çalışmalarımı o yönde genişletmek ve onların önerilerini dinlemek bu projenin en önemli hedeflerinden biri. Arzu eden büromuza gelebilir veya isterlerse ben simit alıp onlara çay içmeye gidebilirim. Tüm Hamburgluları kucaklayan bu projeyle, sadece seçim döneminde değil, seçimlerden sonra da onların yanında olduğumu göstermek istiyorum. Buradaki amaç monolog yapmak değil, diyalog kurmaktır. Hedef kitlem ise sadece beni veya SPD’yi seçenler değil, aynı zamanda sandık başına gitmeyenler, başka partileri seçenler, hatta aşırı sağcı AfD’yi seçenlerdir. İnsanları sandık başına gitmeye ikna etmek, demokrasi anlayışına inandırmak, toplumun her kesimiyle diyaloglarımı geliştirmek benim için çok önemli. Burada en büyük sorunlarımızdan biri, insanların kendi kabuklarının içinde yaşamaları. Mesela sol liberal biriysen sosyal medyadaki arkadaşların da aynı fikirde. Gerçek hayatta da sadece senin gibi düşünenlerle bir arada olduğun zaman kabuğundan çıkamazsın. Eğer toplumlar, kültürler ve fikirler arasında köprüler kurmak istiyorsan kabuğundan çıkmak zorundasın. Yoksa sadece kendi gerçeklerinle yaşar, köprüler kurmak yerine paralel bir toplum oluşturursun. Paralel toplumun oluştuğu yerde ise uyum ve katılım başarılı olamaz. Bu proje, salgın sürecinde insanların yalnızlık duygularına da iyi gelecek. Yeni tip Koronavirüs Covid-19 salgını sürecinde yalnızlaşan insanların böyle diyaloglara çok ihtiyacı var. Talep olduğu sürece de bu projemi sürdürmek istiyorum”.

 

Barış Öneş’le çay ve simit eşliğinde tanışmak, sohbet etmek, fikir alışverişinde bulunmak isteyenler aşağıdaki iletişim bilgilerinden Öneş’e veya çalışma ekibine ulaşabilir:

Tel: 040-28804963

E-Mail: [email protected]

Adres: Steinbeker Marktstrasse 87, Billstedt

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.