Barış Öneş alınan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı

Barış Öneş alınan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı

ABONE OL
23:27 - 19/01/2021 23:27
Barış Öneş alınan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş’in (SPD), 19 Ocak’ta yapılan hükümet ve eyalet yetkililerinin istişare toplantısında alınan kararlarla ilgili açıklaması.

Değerli vatandaşlarımız,

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında federal hükümet ve eyalet hükümetlerinin istişare toplantılarının bir yenisi daha bugün (19 Ocak) gerçekleştirildi. Alınan kararları, bilgileri Türkçe edinmek isteyenler için Türkçe dilinde derledik. Bu zor günlerde elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Sizler için yapabileceğimiz bir şey olursa bir telefon veya bir E-Mail uzağınızdayız.

Sağlıkla kalın

Almanya’da yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan karar, önlem, kısıtlama ve yasakların 14 Şubat’a kadar uzatılması kararı alındı. Almanya’daki vaka ve ölü sayılarının endişe verici boyutlara yükselmesinin ardından, daha önce 25 Ocak tarihinde yapılması planlanan federal hükümet ve eyalet yetkililerinin videolu istişare toplantısı 19 Ocak tarihine alındı. Yapılan uzun görüşmelerin ardından, mevcut önlem, kısıtlama ve yasakların 14 Şubat’a kadar devam etmesi kararı alınırken, yeni ve daha sert önlemlerin de hayata geçirilmesi için yeni kararlar alındı. 19 Ocak Salı günü yapılan görüşmelerde çıkan kararlar şu şekilde:

  • Restoran, kafe, gibi yerler kapalı olacak, dışarıya servis hizmeti devam edecek.
  • Mağazalar, kozmetik salonları, kuaförler, masaj salonları ve cilt bakımı gibi yakın temas gerektiren yerler 14 Şubat’a kadar kapalı kalmaya devam edecek.
  • Marketler, gıda satışı yapılan pazarlar, benzin istasyonları, eczaneler, drogerie, gözlükçü, tamirhane, tıbbi malzeme satış yerleri, postaneler, bankalar, hayvan yeni satan yerler açık kalmaya devam edecek. Ayrıca logopedi, ergo, podolog ve fizyoterapi gibi zaruri hizmet yerleri de hizmetlerine devam edebilecek.
  • Hane halkı dışında dışardan sadece bir kişi ile temasa izin verilecek
  • Toplu taşıma araçları ve alışveriş yerleri gibi kalabalık yerlerde artık daha fazla koruma sağlayan FFP2 maskeleri veya KN95/N95 standartında sağlık maskesi takılması zorunluluğu getiriliyor. Yani artık kumaş maskeler yeterli olmayacak.
  • İşverenler, çalışanların mümkün olduğunca evden çalışmalarına olanak sağlayacak. Bu imkan oluşmuyorsa, çalışan başına büroda 10 metrekarelik alan organize edilmesi zorunluluğu doğacak. Ayrıca iş arkadaşları aynı anda kantinde veya bir arada yemek yiyemeyecek. Şirketler, çalışanlar için FFP2 maskesi temin edecek. Bu amaçla Federal Çalışma Bakanlığı bir kararname çıkaracak.
  • Seyahat kısıtlaması konusunda bir fikir birliğine varılamadı.
  • Okulların durumu yine tartışmalı. Okulların ve kreşlerin, acil bakım hizmeti haricinde 14 Şubat’a kadar kapalı kalmasında mutabık kalındı fakat istisna durumlar tartışılıyor. Hamburg’da okullarla ilgili mevcut durum devam edecek. Yani okula devam mecburiyeti olmayacak ve acil bakım hizmeti, sınav sınıfları konularında eyaletlerin kendi kararları geçerli olacak.
  • Alman ordusu, bakımevlerinde çalışanlara ve ziyaretçilere hızlı korona testi yapılmasına yardımcı olacak. Yardım kurumları askerlere bu durum için eğitim verecek.
  • Toplu taşıma araçlarının sadece üçte bir doluluk oranıyla hizmet vermesi sağlanacak.
  • Vaka sayısının yüksek olduğu yerlerde sokağa çıkma yasağı gibi özel kararlar alınabilecek.
  • İşverenlere sunulan köprüleme yardımlarının iyileştirilmesi, ödemelerin hızlandırılıp kolaylaştırılmasına ağırlık verilecek.”

Barış Öneş

Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.