Barış Öneş: Ağustos ayında neler değişti?

Barış Öneş: Ağustos ayında neler değişti?

ABONE OL
10:38 - 02/08/2021 10:38
Barış Öneş: Ağustos ayında neler değişti?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Eyalet Milletvekili SPD’li Barış Öneş ,  yürürlüğe giren yeni korona önlem ve uygulamalarının yanı sıra bazı zorunluluklara dikkat çekti

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona pandemisiyle etkin mücadele için, vaka sayılarına göre kural ve önlemler de sürekli değişiyor. Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Barış Öneş ağustos ayında Almanya’daki önemli değişiklerle ilgili bir Türkçe bilgilendirme yazısı paylaştı. Hamburg Eyalet Milletvekili Öneş,  1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren yeni korona önlem ve uygulamalarına, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile  seyahat edeceklere grev uyarısına ve Almanya’da yeni kimlik almak isteyenlere yönelik  parmak izi vermek zorunluluğuna işaret etti.

Milletvekili Barış Öneş  1 Ağustos 2021 itibarıyla yürürlüğe giren yeni uygulamalar hakkında şu bilgileri aktardı:

“Almanya’da korona vakalarındaki artışa bağlı olarak, 1 Ağustos 2021 itibarıyla Almanya’ya girişlerde Covid testi zorunluğu yürürlüğe girdi. Uygulama kara, hava ya da deniz yoluyla ülkeye giriş yapacak olan herkes için geçerli olacak. Federal Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre ülkeler artık eskiden olduğu gibi 3 değil, iki risk grubuna ayrılıyor: ‘Yüksek riskli bölgeler’ sınıflamasında yer alan ülkeler ve ‘virüs varyantlı bölgeler’. Yani artık Türkiye ‘riskli bölge’ listesinde değil, ‘yüksek riskli bölgeler’ listesinde yer alıyor. Türkiye’nin de dahil olduğu ‘Yüksek riskli bölgeler’ listesindeki ülkelerden gelenler Almanya’ya girerken şunlara dikkat etmeli:

Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul gören Covid-19 aşısının tamamlandığına dair belge;

Veya Covid-19 hastalığının geçirildiğine dair belge (en az 28 gün, en çok 6 aylık Covid-19 pozitif test sonucu);

Veya numunesi Almanya’ya varıştan önceli 72 saat içinde alınmış negatif PCR testi;

Veya numunesi Almanya’ya varıştan önceki 48 saat içinde alınmış negatif antijen test sonucu ibraz edilmesi gerekiyor.

Şu an Brezilya ve Uruguay’ın listede olduğu ’Virüs varyantlı bölgeler’ listesindeki ülkelerden gelenleri ise daha katı kurallar bekliyor. Bu ülkelerden gelenler aşılarını tam yaptırmış olsalar veya hastalığı atlatmış olsalar dahi negatif test ibraz etmek durumundalar.  Hızlı antijen testin 24 saatten, PCR testinin ise 72 saatten eski olmaması gerekiyor. Bu bölgelerden gelenler için ayrıca 14 gün karantinada kalmaları isteniyor. 12 yaş altı çocuklar bu uygulamalardan muaf.

Hangi bölgeden gelinirse gelinsin, tüm testlerin ücretini kişilerin kendileri ödemeleri gerekiyor. Ayrıca Almanya’ya girmeden en erken 72 saat önce www.einreiseanmeldung.de adresinden ülkeye giriş kaydının yapılması gerekiyor. Negatif test yaptırmış olanların ülkeye girişlerinden hemen sonra test sonuçlarını [email protected] adresine e-posta ile göndermeleri gerekiyor.

Tüm bu uygulamalar şimdilik yıl sonuna kadar geçerli olacak fakat vaka sayılarının artması durumunda bu uygulamalar sertleştirilebilecek.

Dikkatinizi çekmek istediğim iki konu daha var.

Önümüzdeki günlerde uyarı grevine gitmeye hazırlanan Alman Demiryolları’nın (DB) planlarıyla ilgili:

Ağustos ayında Deutsche Bahn (DB) ile seyahat etmek isteyenlerin bazı aksamaları da hesaba katmaları gerekiyor. DB ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasında anlaşma sağlanamaması durumunda GDL, 9 Ağustos’tan itibaren grev ilan etti. GDL, diğer bazı taleplerin yanı sıra bu yıl yüzde 1,4 ve gelecek yıl 1,8 daha fazla ücret talep ediyor. Bu nedenle trenle seyahat planı yaparken mağduriyet yaşamamanız için gündemi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

Federal Meclis’in geçen yıl kasım ayında aldığı karar doğrultusunda, kimlik kartlarının artık sadece parmak izi ile alınması uygulaması 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yani artık kimlik başvurusu yapanların hepsi parmak izlerini de vermek zorunda. Bildiğiniz gibi bu konu, ‘kişilik haklarına saldırı’ olduğu iddiasıyla uzun zamandan beri tartışılmakta olan bir konu.

Tatilden döndüğünüz şu günlerde sizleri güzel haberlerle karşılayamadığımız için üzgünüz fakat yine de güzel bir tatil yapıp sağlıkla dönmüş olmanız umuduyla hepinize ‘memleketinize hoş geldiniz’ diyorum.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.