Banka sektöründe başarılı bir Türk Cantürk Albayrak

Banka sektöründe başarılı bir Türk Cantürk Albayrak

ABONE OL
13:20 - 16/07/2020 13:20
Banka sektöründe başarılı bir Türk Cantürk Albayrak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

1970 Hamburg doğumlu, evli ve bir çocuk babası olan, Cantürk Albayrak bankacılık sektörü ve emlak yatırımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İlkokula İzmir’de başlayan Cantürk, lise eğitimini Hamburg’da bitirir. Üniversiteye Bonn’da devam eder. Bonn Üniversitesinin işletme bölümünü başarıyla bitirir.  Üniversitede aynı bölümü okuyan eşi Elif Hanım ile, o dönem tanışır.  İkili daha sonra hayat yollarını birleştirerek evlenirler. Çiftin Samira isminde 14 yaşında bir kız çocukları vardır.

Cantürk Albayrak 1996-1999 yıllarında Üniversitenin işletme bölümünü bitirdikten sonra, 1999-2002 yılları arası diplomalı banka ekonomisti olarak, Deutsche Bank‘da meslek hayatına atılır.

Deutsche Bank ‘da 3 yıl pazarlama ve dağıtım bölümünde çalıştıktan sonra, 2003-2004 yıllarında mali danışman (Financial Consultant) olarak görevine devam eder. 2005 yılında Kreissparkasse Köln bankasında ipotek danışmanı olarak yeni bir departmana geçer.  Daha sonra sırasıyla tekrar Deutsche Bank Köln/Troisdorf, Santander Bank Köln (banka müdürü), Postbank Gummersbach (banka müdürü) ve 2017 yılından itibaren ise, Deutsche Bank‘da, serbest çalışan mali müşavir/ Mortgage eksper danışmanı ve kişisel kredi danışmanı olarak görevini bugüne kadar başarıyla sürdürür.

FİNANS SEKTÖRÜNDE 20 SENELİK TECRÜBE

Özel hobilerinin, futbol, koşu, tavla oynamak ve uçak olduğunu belirten Cantürk Albayrak, mesleğiyle ilgili okuyuculara şu önemli açıklamalarda bulundu.

Müşteriye kredi ağırlıklı portföyü oluşturarak, gelen müşteriye farklı menkul kıymetler ve çeşitli türlerde yatırım imkanları sunduğunu ifade eden Albayrak, özellikle başta, Emlak kredisi (Immobilienfinanzierung), Tüketici kredisi (Privatkredit), Yatırım kredisi (Investitionskredit) ve İşyeri kredisi (Gewerbekredit) olanaklarını uygun faizlerle sunduğunu belirtti.

Son dönemde uygun kredi imkanlarının çok elverişli olduğuna dikkat çeken Albayrak, ” 20 senedir finans sektöründeyim. 3 senedir serbest çalışıyorum. 90% müşteri portföyüm Türk. İşimin özelliği esnek oluşu bana avantaj sağlıyor.   Belirli çalışma saatlerine bağlı değilim (akşam ya da hafta sonu danışmanlık mümkün) Belirli şubeye ya da eyalete bağlı değilim Hamburg´dan, Kuzey Ren eyaletinden ve Hessen eyaletinden müşterilerim var.  Deutsche Bank harici farklı bankalarıda alternatif olarak sunabiliyorum.  Örneğin: DSL, Ing-DIBA, Commerzbank, Sparda Bank, DBK, vs gibi…

EMLAK FAİZLERİ DÜŞÜK

Günümüzde emlak almak isteyenler gitgide çoğalıyor. Özellikle genç nesil oranı yüksek. Emlak faizleri şu günlerde düşük seyrediyor. Gerçi ev fiyatları büyük şehirlerde yüksek olsa da büyük şehir yakınlarında uygun fiyatlı evler bulunabiliyor. Deutsche Bank ev alanları destekliyor. Ana sermayesi (Eigenkapital) olmayanlarında evin alış fiyatını ve ek masraflarını (100% Finanzierung) finanse etme imkânı var. Ben müşterilerime genelde uzun vadeli faiz süresi tavsiye ediyorum. (En az 10 sene) çocuğu olan ve ev alan ailelere şu an devlet (KFW) yardımı yapıyor. (Baukindergeld)  Çocuk başına her sene 1.200€ ve 10 sene boyunca ödeniyor.” dedi

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.