Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü Almanya’da kutlandı

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü Almanya’da kutlandı

ABONE OL
12:17 - 21/09/2021 12:17
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü Almanya’da kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Balıkesirliler Derneği, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümünü Almanya’nın Duisburg kentinde kutladı.

Salgın hastalığı nedeniyle sadece üye ve ailelerinin katıldığı programda, verilen kahvaltının yanında, üyeler tarafından yapılan Balıkesir’in meşhur Tarhana Çorbası gelenlere ikram edildi.

Toplantıda birlikte okunan İstiklal Marşından sonra bir konuşma yapan dernek başkanı Kemal Kanıkurumaz, dernek olarak Almanya’da 14.üncü kez Balıkesir’in Kurtuluşunu kutladıklarını belirterek “Yokluk ve sıkıntılara rağmen, iman, sabır ve karanlıkla birbirimize kenetlendiğimizde bütün zorlukların üzerinden geleceğimizin göstergesi, 6 Eylül 1922’de Balıkesir’in kurtuluşuna vesile olan, Kuvvayı Milliye Hareketidir “dedi.

Konuşmasına devam eden Başkan Kemal Kanıkurumaz “Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını ortaya koymuş Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kanlarını dökmüş tüm kahraman gazilerimize şükran ve minnetle yad ederim dedi.”

Programın “19 Eylül Gaziler Gününde” yapılmasında faaliyete ayrı bir değer kattı.

Başkanının konuşmasından sonra söz alan Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ise, BALDER’in çalışmaları hakkında bilgi vererek, Öğrencilerin okullarda Türkçe derslerine katılmaları için velilerin müracaatta bulunmalarını istendi.

Derneğin bünyesinde bulunan Karesi Zeybek ekibinin kursları yeniden başladığını duyurulan konuşma sonrası, gençlerimiz için bir Spor Salonun tutulduğunu Gençlik Kolları Başkanı Eda Fidan söyledi ve gençleri davet etti. Diğer yandan Balıkesir Üniversitesi ile yapılan görüşmede alınan bilgiler doğrultusunda, üniversitede okumak isteyen öğrencileri yönlendirebileceklerini ve Almanya’da meslek eğitimi almak isteyen arkadaşlara yardım edilebileceğini bildirildi.

Ekim ayında dernek olarak düzenlenecek Türkiye gezisi hakkında verilen bilgi sonrasında, 26 Eylül’de Almanya’da yapılacak Federal Meclis için Millet vekili seçimlerine bağımsız aday olarak katılan derneğin yönetim kurulu üyesi Fatma Ergin’de bir konuşma yaptı.

Düzenlenen Kurtuluş programında, Türkiye’de olan Sel ve Yangın felaketinin yaralarını sarmak için, yapılan yardım kampanyasında 700 Euro toplandı. AFAT hesabına gönderilecek yardım miktarı için teşekkür eden dernek Başkanı Kemal Kanıkurumaz, makbuzun BALDER’de yayınlanacağını duyurdu.

Salgın dolayısıyla uzun zamandan beri bir araya gelemeyen Almanya’daki Balıkesirliler ve Balıkesir’i sevenler, program sonrasında birlikte hoşça sohbet ederek hasret giderdiler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.