Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini erteledi

Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini erteledi

ABONE OL
14:36 - 30/11/2020 14:36
Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini erteledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bali hükümeti, Endonezya’nın ana adasının yabancı turistler için açılış tarihini gelecek yılın başına kaydırdı.

Bu Bali vali yardımcısı Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati, Bali’nin 1 Aralık’ta açılacağı yönündeki söylentileri yalanladı. “1 Aralık’tan itibaren yabancı turistler için giriş açma planı yok. Önümüzdeki yılın başlarında olacak gibi görünüyor” dedi.

Birçok kez değiştirilen Bali’nin açılış tarihi adanın turizm endüstrisinde büyük bir güvensizlik yaşatıyor.

Bali tatil adasını açmayı sürekli olarak reddeden Endonezya hükümetinin bu tutumu çalışanları üzüyor.

Koronavirüs ile ilgili kısıtlamalar ekonomiyi felç etti ve sonuç olarak turizm işçileri geçinebilmek için ”sürdürülebilir sektörlerde” iş aramak zorunda kaldılar: Geçim derdine düşen Bali’deki turizm çalışanları ve hatta seyahat acenteleri yöneticileri tarıma geri dönüş yaptılar.

Bölgenin gayri safi yurtiçi hasılasının % 55’ini oluşturan Bali’nin turizm sektörü, daha önce 2002 ve 2005 yıllarında iki terör saldırısından, SARS ve kuduz salgınlarından ve ünlü Agung Dağı’ndaki volkanik patlamalardan sonra ayakta kalmayı büyük mücadelelerle başarmıştı: Anxak durum şimdi çok daha zor, turizmciler pandemi nedeniyle sekiz aydır süren cirosuz ve işsiz durumdan dolayı çok zordalar.

Bali’nin turizm acentesi başkanı Putu Astava’ya göre, olup bitenler arasında bir şey daha da kötü: Bir yetkili, “Bali’nin turizm altyapısı çöpe dönüşmeye başladı: Bahçeler ve havuzlar bakıma muhtaç durumda. Oteller ve lobiler çöplerle dolmaya başladı” dedi. (Tourexpi)

Resim: © AA

 

TOUREXPI tarafından geçilen Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini yine kaydırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini yine kaydırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bali hükümeti adanın yabancı turistlere açılma tarihini yine kaydırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.