Bakan Hermann; “En fazla iç göç alan Eyalet Bavyera“

Bakan Hermann; “En fazla iç göç alan Eyalet Bavyera“

ABONE OL
20:05 - 29/01/2023 20:05
Bakan Hermann; “En fazla iç göç alan Eyalet Bavyera“
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Münih Türk Medyası (Tüdek) ve Bavyara Türk Toplumu Derneğinin (BTT) ortaklaşa düzenlediği toplantıya katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Bavyara’nın en fazla iç göç alan Federal Almanya Eyaleti olduğunu ve bunun yanı sıra da en az işsizlik ve kriminalite oranlarına sahip olduğunu belirtti.

Bakan Hermann ayrıca uzun süre Bavyera’da yaşamış Türklerin Alman vatandaşlığına alınmaları konusunda yöneltilen soruya ise; her topluma uyum sağlamış ve yasaların öngördüğü şartlara sahip olan kişilerin Alman vatandaşlığına geçmelerine engel olmadığını bunun dışında da vatandaşlığa geçişi kolaylaştıracak yeni yasanın hazırlanmakta olup, Federal Meclis kararıyla yürürlüğe girebileceğini sözlerine ekledi.

Münih Türk Medyasının ‘BTT’ Bavyara Türk Toplumu Derneği işbiriğiyle Abant Restorantta düzenlenen toplantıya ayrıca Bavyara Eyalet emekli Emniyet Müdürleri Waldemar Kindler ile Prof. Willhelm Schmidbauer ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Dr.Vural Ünlü, medya mensupları ile sürdürmüş oldukları ilişkilerinden dolayı BTT ve Tüdek adına emekli Emniyet Müdürleri Waldemar Kindler ile Prof. Willhelm Schmidbauer’a şükran plaketleri takdim etti.

Türk Medyasının düzenlediği yılın ilk basın toplantısında Duayen Orhan Tinengin’in katılımcılara teşekkür ettiği toplantı, Türk lezzetlerinin ikramı sonrası sohbet ve görüş alışverişi şeklinde devam etti.

ha-ber.com/Sevgi Fırat/Münih

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.