Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret

Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret

ABONE OL
22:15 - 18/11/2020 22:15
Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ve Bahreyn arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kararının ardından Bahreyn’den ilk diplomatik heyet İsrail’e gitti. Heyet, Bahreyn ve İsrail arasında ilk kez düzenlenen ticari uçuşla Tel Aviv’e ulaştı. İki ülke arasındaki ilk ticari uçuş Gulf Air tarafından gerçekleştirildi.

Gulf Air’a ait GF 972 sefer sayılı uçak, bu sabah Manama’daki havalimanından kalkarak İsrail’in Tel Aviv şehrine ulaştı. Sefer sayısının, İsrail’in uluslararası telefon kodu olan 972 olması dikkat çekti.

İsrail’e giden heyete Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdüllatif El Zeyani başkanlık ediyor.

Uçuşta, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Avi Berkowitz de yer aldı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı, İsrail’de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla da biraraya gelecek. Avrupa ve bölge ülkelerini ziyaret eden ve Türkiye’nin ardından Gürcistan’a geçen Pompeo, İsrail’i de ziyaret edecek.

İsrail’in Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik anlaşma 15 Eylül tarihinde Beyaz Saray’da imzalanmıştı.

VOA tarafından geçilen Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bahreyn’den İsrail’e İlk Diplomatik Ziyaret haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.