Bahçeşehir öğrencilerinden Nürnberg gezisi

Bahçeşehir öğrencilerinden Nürnberg gezisi

ABONE OL
11:09 - 25/01/2023 11:09
Bahçeşehir öğrencilerinden Nürnberg gezisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş Bahçeşehir Koleji’nden gelen öğretmen ve öğrenciler, Nürnberg, Münih ve Ob der Tauber kentlerinin tarih ve kültürel dokularını gezdiler. Almanya’daki okul sistemleri ile üniversite eğitim konusunda bilgiler aldılar.

Kahramanmaraş  Özel Bahçeşehir Koleji’nin 5. 6.ve 7. sınıfında okuyan 28 öğrenci, öğretmenleri Nazire Sevilmiş ve Malik Ejder Okur ile birlikte Nürnberg’e geldi. Farklı kültürleri tanıma projesi dahilinde Almanya’ya gelen öğretmen ve öğrencilerle, Nürnberg Belediyesi Gençlik Dairesi görevlilerinden eğitimci, sosyal pedagog Tün Güney ve eşi Semrah Güney ilgilendi.

 

Bahçeşehir öğrencilerinden Nürnberg gezisi

 

Nürnberg’de bir hafta kalacak olan öğretmen ve öğrenciler, Nürnberg’in kalesini, Nazi subaylarının yargılandığı 100 yıllık tarihi mahkemeyi ve Hitler’in askeri karargâh olarak kullandığı eski tarihi binaları ve şehrin merkezindeki tarihi Lorenz kilisesini gezdiler. Nürnberg şehrinin merkezindeki dilek çeşmesini çevirerek dilekte bulundular.

 

Bahçeşehir öğrencilerinden Nürnberg gezisi

ALMANYA’DA OKUMA ŞARTLARINI ÖĞRENDİLER

 

Bir gün de Münih de Otto Felix Kanitz Haus’da konaklayan öğretmen ve öğrenciler Münih Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bavyera hükümet binasını, Frauenkirche, Alianz Arena Spor Sahasını, BMW Showroom’u ayrıca Rothenburg o.der Taube’nin tarihi kültürel yerlerini de gezip gördüler. Nürnberg, Münih ve O der Tauber gezisinden memnun olduklarını belirten öğretmen ve öğrenciler gezi sırasında bu ülkenin kültürünü, mutfağını, dilini tanıma fırsatı bulduklarını kişisel gelişime katkı sağladıklarını ve Almanya üniversitelerinde okuma şartlarını öğrendiklerini dile getirdiler. Öğrenciler 28 Ocak’ta Türkiye’ye dönecek.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.