Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum

Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum

ABONE OL
10:34 - 30/03/2023 10:34
Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP’nin seçime kendi listelerinden girme kararı hakkında açıklama yaptı. Yavuz, “Bu zeminde buluşup anlaştığımızı bir süredir söylüyorum. Buna aykırı bir durum sözkonusu değil. Devlet Bey’in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız durumun aynısı” dedi.

Yavuz, Meclis’te AKP Grubu toplantısından önce 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere Cumhur İttifakı’nın nasıl katılacağına ilişkin soruları yanıtladı.

MHP’nin ortak listede olmayacağını ve 81 ilde kendi logosuyla seçime katılma konusundaki tutumunun sürpriz olmadığını söyleyen Yavuz, bununla birlikte, 9 Nisan yani Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulacağı son tarihe kadar liste meselesi üzerinde çalışma yapılmasına devam edileceğini vurguladı.

“HÜDA PAR, bizim listemizden girecek, kalan 3 parti de kendi listesinden girme hazırlığı yapıyor” diyen Yavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tüm seçim çevrelerinde kendi logoları ile seçime katılacakları yönündeki açıklaması hakkında şunları söyledi:

“Bu zeminde buluşup anlaştığımızı bir süredir söylüyorum. Buna aykırı bir durum sözkonusu değil. Devlet Bey’in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız durumun aynısı. Yeni seçim yasasına göre; zorlayan birtakım şeyler var; hem Millet İttifakı’nı hem bizi. Çünkü ‘en demokratik bir tablo gerçekleşsin’ dediğimizde, en kolayı olmuş olmuyor. Bazı zorluklar da yaşanıyor. Kim, hangi partiyi kastetmiş, oyunu vermişse; o partiden milletvekili çıkacak. Çıkartamıyorsa da o oylar yok sayılacak. Bunu hem Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak hepimiz biliyoruz hem de Millet İttifakı’nın bileşenleri bence biliyordur” diye konuştu.

AKP’yle MHP’nin ortak liste hazırladığı iddiası üzerine Bahçeli, dünkü yazılı açıklamasında, “Cumhur İttifakı’nın ahlakı, ilkeleri ve gelecek hedefleri siyasi namusumuza emanettir. Bu emanet mutlaka korunacaktır. Ancak fırsatçılar, partimizi küçük görme yanlışına düşen sözde yazar, çeyrek aydın ve zillet siyasetçiler ciddiye alınmayacak, hiç de itibar edilmeyecektir” demişti.

VOA tarafından geçilen Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bahçeli’nin ‘Ortak Liste’ Açıklamasına AKP’den Yorum haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.