DOLAR

32,3691

0.15%
EURO

35,0304

-0.18%
ALTIN(gr)

2.324,45

0,23%
BİST 100

9105.15

0,23%
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’

ABONE OL
21:51 - 04/09/2022 21:51
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasından önce Anadolu’daki ana siyasi aktör olan Heyet-i Temsiliye’nin seçildiği Sivas Kongresi’nin 104. Yılında seçim startını Sivas’tan verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net’’ adı verilen seçim kampanyasının ana hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek ve Cumhur İttifakı’nın TBMM’deki çoğunluğu kazanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda bu il dışında Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat’tan gelen partililere de seslenen MHP lideri, ‘‘Bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır. Kararınız kaderinizi, iradeniz istikbalinizi tayin edecektir. Vakit yaklaşmaktadır, çember daralmaktadır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tecelli etmesidir’’ dedi.

‘‘Kılıçdaroğlu emperyalizmin kılıcını sallıyor’’

MHP Genel Başkanı konuşmasında adı son dönemde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak sıkça telaffuz edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı.

Bahçeli, ‘‘CHP’nin başındaki zat Türkiye’nin karşına geçen mihrak olup çıkmıştır. İnsanlarımızı birbirine düşürmenin temelini kazmakla meşgul bir fırsatçıdır. Hiçbir lafı Türkiye’mizin lehine değildir. Cumhurbaşkanı adaylığı için iradesini kiraya vermiştir. Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala’nın gönüllü avukatı olmuştur. Ağzından PKK terör örgütüne tek bir kınama mesajı çıkmamıştır. FETÖ’ye karşı hiçbir tepkisi duyulmamıştır. Geçtiğimiz yıl TBMM’de görüşülen ve yurt dışına asker gönderilmesini esas alan tezkereye hayır diyen HDP’yle birlikte CHP ve Kılıçdaroğlu’dur. Muhalefet dış işgal cephesinin ajanı ve gizli ajandası konumundadır. Kılıçdaroğlu valileri, kaymakamları tehdit ediyor. Kameralar eşliğinde kurumları basmaya kalkışıyor. Vatandaşlarımıza borçlarını ödemeyin, otomobil almayın çağrısını dillendirerek iç isyana oynuyor. Bu Kılıçdaroğlu emperyalizmin kılıcını sallıyor’’ dedi.

‘‘Zillet ittifakı yalandır, yıkımdır, yozlaşmadır’’

Bahçeli, CHP ile birlikte Altılı Masa’da bulunan İyi Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye de ağır sözlerle yüklenirken Millet İttifakı’nı da yine ‘Zillet’ (aşağılanma, alçalma) İttifakı olarak tanımladı.

MHP lideri, ‘‘Zillet ittifakı yalandır, yıkımdır, yozlaşmadır. Zillet ittifakı çürüktür, çarıktır, çarpıklığın daniskasıdır. Samimiyetleri sahte, sevgileri sanal, sadakatleri samandır. Bu Kılıçdaroğlu erdemsizliğin uçurum dibinde dolaşıyor. Ne tuhaf ki, diğer zillet ortaklarından hiçbir itiraz duyulmuyor. Medya üzerinden, kapalı kapılar ardından, dolaylı yollardan Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına soğuk mesajlar vermenin dışında bir şey yapmıyorlar. Altılı ganyanın beş parti başkanı Kılıçdaroğlu’nu mutlaka sorgulamalıdır. ‘Bizim adımıza niye konuşuyorsun’ demek zorundadırlar. Bostan korkuluğu olmadıklarını göstermeleri lazımdır. ‘Konu mankeni değiliz’ çıkışını yapmaları kendi hayırlarınadır. Zillet ittifakı akıl ve siyaset dağılması yaşıyor. Siyasi felç geçiriyor. Ne yapacaklarını bilmiyorlar’’ diye konuştu.

Bahçeli: ‘‘Bugün az yiyen, yarın inşallah çok yiyecek’’

MHP Genel Başkanı bir yandan ‘‘büyüdüğümüzü itiraf edemiyorlar’’ sözleriyle tenkit ederken diğer yandan İstiklal Savaşı günlerine atıfta bulunup ‘‘Para yoktu, zaman oldu kazandık; ama vatan olmasaydı parayı ne yapacaktık? Servetimiz olsa neye yarayacaktı?’’ sözleriyle ekonominin zor durumda olduğunu kabullendi.

Bahçeli, ‘‘Ekonomiden şikayet ediyorlar. Battık, bittik, iflas ettik masalıyla avunuyorlar. Açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten dert yanıyorlar. Fakat Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü itiraf edemiyorlar. Enflasyonla ve hayat pahalılığıyla kıyasıya mücadeleyi ifade edemiyorlar. Dünya enerji kriziyle boğuşurken, Avrupa olağanüstü tedbirleri almışken, Türkiye’nin dengeli ve doğru politikalarla muhtemel sorunlardan en az etkilenen ülke olduğunu asla söyleyemiyorlar. Enflasyon canavarının başı mutlaka ezilecek. Bugün az yiyen, yarın inşallah çok yiyecek. Bugün az kazanan, yarın inşallah çok kazanacak. Sivas’tan Ankara’ya giderken Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları 20 yumurta, 1 okka peynir, 10 ekmeği ancak alabilmişlerdir. Ne yapsalardı, paramız yok mazeretine sığınıp haysiyet ve hürriyet mücadelesinden geri mi dönselerdi? Patates şu kadar oldu, soğan bu kadar oldu, ekmek şuraya çıktı diyerek teslim bayrağını mı çekselerdi?’’ dedi.

MHP lideri Eylül ayında üç miting daha düzenleyecek. Gelecek hafta Cumartesi günü (11 Eylül) Bursa’da partililere hitap edecek olan Bahçeli, 18 Eylül’de Kayseri’de 15 Eylül’de ise Erzurum’da açık hava toplantısına katılacak.

VOA tarafından geçilen Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ‘‘İşgal Cephesinin Ajanı’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.