Bahattin Gemici ile okuma akşamı

Bahattin Gemici ile okuma akşamı

ABONE OL
18:56 - 16/06/2019 18:56
Bahattin Gemici ile okuma akşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bahattin Gemici ile okuma akşamı

Türk ve Alman edebiyatseverler, Dr. Aysun Aydemir’in organizasyonu ile öğretmen, şair ve yazar Bahattin Gemici’nin okuma akşamında Lünen’de bir araya geldiler.

Bahattin Gemici, ılık bir sonbahar akşamında yeni Almanca kitabı “Der unbekannte Nachbar” (Bilinmeyen Komşu) dan öyküler okuyarak konuklarına çok güzel bir edebiyat akşamı yaşattı.

Yarım asrı çoktan geçti, Türklerin Avrupa’ya ve dünyanın birçok ülkesinde gurbet ellerde yaşayalı. Bahattin Gemici, 40 yıldır Almanya’da öğretmenlik yapıyor. Almanya’ya geldiğinde yeni doğan çocuklar şimdi 40 yaşında. Ya öğrencileri, 50 yaşın üstünde oldular artık. Tanıdığı velilerinin ve öğrencilerinin hepsinin de bir hikâyesi var yaşama dair. Bahattin öğretmen, bu hikâyeleri hisseder yaşamışçasına. Bulunduğu toplumda, göçmenleri ve özellikle kendi yurttaşları olan Türkleri çok iyi tanıyan ve gözlemleyen Bahattin öğretmen yaşanmışlıkları, biriktirdi ve hikâye eştirdi.

Bahattin öğretmen, Almanya’da Türklerin komşuluk ilişkilerini, yaşadığı zorlukları ve anlatmadığı duygularına tercüman olmuş kitabında. Zordur yaban ellerde dil bilmeden yaşamak, aşık olmak sevmek. İki kültür arasında ezilerek büyüyen çocuklar ve her şeye rağmen direnerek yaşamı sürdürmek.

Almanya’da bulunan göçmen Türklerin, sevinçlerini, üzüntülerini, korkularını bütün hissiyatlarını gözlemlerinden tanıyan Gemici kitabında bu konulara yer vermiş.

Okunmaya değer bir kitap. Bazen gülersiniz bazen de boğazınız düğümlenir, diliniz tutulur bir şey söyleyemezsiniz. Bahattin öğretmen, Türkçenin bütün güzelliklerini mısralarına yansıtarak yazmış kitabını. Misafirleriyle, kahve içip sohbet eden Bahattin öğretmen, birbirinden güzel hikâyeleriyle ilgili soruları da yanıtladı. Bahattin öğretmen, eğitim başta olmak üzere yayımlanmış birçok kitapları bulunmakta. Bahattin öğretmen diğer kitaplarını da konuklarına tanıttı.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Lünen

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.