“Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak”

“Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak”

ABONE OL
09:46 - 25/11/2020 09:46
“Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pakistan, Filistinliler tarafından kabul edilen bağımsız ve yaşanabilir bir Filistin devleti kurulmadığı sürece İsrail’le, diplomatik ilişki kurmayacağını yineledi.

Söz konusu açıklama, bazı basın yayın organlarında Pakistan’ın da İsrail’i tanıyacağı iddasının ortaya atılmasının ardından geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, söz konusu iddianın temelsiz ve bir spekülasyondan ibaret olduğunu belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuya ilişkin bir soruya Başbakan Imran Khan’ın son açıklamalarına atıfta bulunarak yanıt verdi ve Filistin halkını tatmin edecek bir çözüm olmadığı sürece Pakistan’ın İsrail’i resmen tanımayacağını söyledi.

Sözcü “Adil ve kalıcı bir barış için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı kararlarına uygun, 1967 öncesi sınırlar içerisinde, Kudüs El Şerif’in başkent olduğu, iki devletli bir çözüm olması mecburidir” ifadelerini kullandı.

Pakistan, kurulduğu günden buy ana resmi olarak İsrail’I tanıyan bir ülke değil. Pakistanlılar İsrail’i ziyaret de edemiyorlar çünkü Pakistan pasaportu İsrail’de geçerli değil.

İsrail’in Bahreyn, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerini normalleştirmesi, haftasonu İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun gizlice Suudi Arabistan’a giderek Veliaht Prens Selman’la görüştüğünün iddia edilmesinin üzerine gözler Pakistan’a da çevrildi.

Ancak Pakistan bu açıklamayla İsrail’i tanıyacağı iddialarına yanıt vermis oldu. Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaysa son derece sıkı finansal ilişkiler söz konusu.

Katıldığı bir TV programında İsrail’in tanınması konusunda müslüman ülkelerden bir baskı olup olmadığı sorusuna da Pakistan Başbakanı Khan, bunu kamuoyunun önünde konuşmayı uygun bulmadığı yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen “Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Bağımsız Bir Filistin Devleti Olmadıkça Pakistan İsrail’i Tanımayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.