Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı

Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı

ABONE OL
22:29 - 01/12/2022 22:29
Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya’dan, Türkiye’nin Suriye’ye olası kara operasyonuna ilişkin açıklama geldi.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, “terörden korunmanın başlıca amacının sivilleri korumak olduğunu ve bu yapılırken, yeni şiddet olaylarının yeşereceği bir ortam oluşturulmaması gerektiğini” söyleyerek, “Türkiye’den Suriye’nin kuzeyini potansiyel olarak karadan işgal etmek ve Irak’ın kuzeyinde askeri eyleme girişmek gibi şiddeti daha da arttıracak tedbirlerden kaçınmasını rica ettim” diye konuştu.

“Uluslararası hukuk tabi ki uygulanmalı, ancak terörizme karşı koruma durumunda olmalı” diyen Baerbock, Irak ve Suriye’de olası bir kara operasyonunun şiddeti tırmandırabileceğini dile getirdi.

Annalena Baerbock ile bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Türkiye’nin müttefiklerinden destek beklediğini ve “teröristlerin kurban gibi gösterilemeyeceğini” dile getirerek, Alman Bakanı eleştirdi.

Çavuşoğlu, görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Alman mevkidaşımla görüşmemizde terörizmle mücadelenin tüm NATO müttefiklerinin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlattık” ifadelerini kullandı.

Norveç Başbakanı’ndan da “askeri operasyonlardan kaçının” uyarısı

ABD’den yapılan açıklamalarla da Ankara’ya Suriye’de düzenleyeceği kara harekatından vazgeçme çağrısında bulunulmuştu.

Berlin’de bulunan Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ise, “Bir tehdit olduğunda Türkiye’nin terörle mücadele hakkı bulunmaktadır” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile biraraya gelen Store, Türkiye’nin güvenlik sorunlarına karşı koyabileceği gerçeğine saygı duyduklarını,, ancak tüm tarafların gerilime yol açacak askeri operasyonlardan kaçınmalarını istemek durumunda olduklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Baerbock’dan Türkiye’ye Suriye Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.